Herstart examenklassen 6 juli; schoolvakantie aangepast
27 Jun 2020, 00:00
foto
De fysieke start van de klassen die toets of examen moeten maken, is gesteld op 6 juli. Het schooljaar wordt afgesloten met een toets of examen.


De schoolvakantie is aangepast en start formeel op 1 augustus. Het nieuwe schooljaar zal niet meer op 1 oktober, maar een maand eerder beginnen en wel op 1 september. Het schooljaar duurt tot en met 31 juli 2021. Dit heeft de directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon bekendgemaakt tijdens de Covid-19 briefing vrijdag. 

De fysieke herstart van het onderwijsproces voor de toets en examens voor het basisonderwijs (GLO), voj, Imeao, SMO, Pedagogische Instituten en vos is gesteld op 6 juli. De GLO-toets wordt afgenomen op 3 en 4 augustus. De voj eindexamenkandidaten maken examens op 5, 6 en 7 augustus. Het examen voor vos-scholen wordt afgenomen van 23 juli tot en met 6 augustus. 

De toets voor de GLO-zesdeklassers wordt afgenomen in slechts vier onderdelen: tekstbegrip, algemene taalkennis, redactie & cijferen en hoofdrekenen. De leervakken, te weten: Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuuronderwijs komen niet aan de orde. Voor wat deze vakken betreft zal het gemiddelde van de kwartaalcijfers worden doorgestuurd naar het Onderwijsbureau. 

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is volgens Bennanon na veel sessies tot de slotsom gekomen dat minstens de examenklassen het jaar moeten afronden met een examen. Er is gekozen voor een aangepast examen. Voor de lagere leerjaren van GLO, voj en vos tellen de cijfers van 1e en 2e kwartaal. De kleuters (leerjaar 1 en 2) stromen automatisch door. Voor dit jaar zijn eenmalig de bevorderingsnormen aangepast. Er zijn instructies hierover gegeven aan de schoolleiders en leerkrachten. 






Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April