Nieuwe parlementsleden worden maandag beëdigd
24 Jun 2020, 13:46
foto


President Desi Bouterse zal op maandag 29 juni het oudste lid in jaren in De Nationale Assemblee beëdigen om de vergadering op die dag voor te zitten. Maandag worden de nieuw gekozen leden van het parlement voor de zittingsperiode 2020-2025 beëdigd en toegelaten.

Deze buitengewone openbare vergadering op maandag wordt volgens de geldende Covid-19-maatregelen gehouden. Zo zullen alleen de camerateams van STVS en ATV worden toegelaten voor de live-uitzending. Andere televisiezenders worden op aanvraag voorzien van beeldmateriaal. Alle andere media wordt geaccommodeerd in een tent met een scherm op het terrein.

In de commissie die moet toezien op een soepele transitie in het parlement zijn ook leden van de nieuwe coalitie opgenomen. Zo zitten Marinus Bee en Diana Pokie van de ABOP en Krishna Mathoera en Asiskoemar Gajadien van de VHP in de commissie die de eerste vergadering van het nieuwe parlement voorbereidt.

Jennifer Geerlings-Simons keert niet terug in het parlement. Zij heeft niet bewilligd en vertrekt na 24 jaar uit het beeld van De Nationale Assemblee. In haar plaats schuift Stephen Tsang op. De huidige minister van Handel, Industrie en Toerisme heeft tijdens de verkiezingen op 25 mei 2020 in totaal 276 stemmen behaald.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April