Bushouders leveren stukken in bij PLO
24 Jun 2020, 02:48
foto
Ontevreden bushouders hebben in de afgelopen periode verschillende keren acties gevoerd. (Archieffoto)


Ruim een maand na de felle protesten van ontevreden bushouders is er wat beweging in de zaak te merken. “We hebben de ruimte gegeven aan de regering en de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) om onze zaken in orde te maken. We gaan niet elke keer komen klagen over zaken die ons rechtmatig toekomen, en helemaal niet als kinderen,” zegt Faizel Bholai, die de ontevreden bushouders en chauffeurs vertegenwoordigt, aan Starnieuws.

Bholai geeft aan dat bushouders hun bankgegevens vanaf maandag konden doorgeven bij het hoofdkantoor van de PLO. Echter merkt hij op dat het hier gaat om een van de punten waarvoor actie wordt gevoerd. “Het gaat met name om de Covid-19 compensatie gelden”. Hierbij was door de PLO een begroting van SRD 350 per bus ingediend waarbij de bushouder SRD 250 krijgt en de chauffeur SRD 100 per dag. 

De vertegenwoordiger van de ontevreden bushouders zegt dat minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) hen de garantie heeft gegeven dat de Covid-19 compensatie binnen twee weken wordt uitbetaald. “Hij heeft niet aangegeven hoe groot de tegemoetkoming is en voor hoeveel dagen we worden uitbetaald. Dat is nog onbekend” zegt Bholai. Hij hoopt dat vanuit de PLO ook de administratie gauw in orde wordt gemaakt zodat de financiën daadwerkelijk worden overgemaakt.

De vorige maand hebben de boze buschauffeurs de rotonde van de Jagernath Lachmonstraat nabij het hoofdkantoor van OWT&C gebarricadeerd waardoor de situatie voor ruim een halfuur ontregeld was. Dit deden zij onder meer ook om aandacht te vragen voor de tariefaanpassing op de verschillende trajecten. “We zijn zolang stil geweest en hebben de twee andere partijen ruimte gegeven. Maar niemand praat meer over de tarieven met ons,” merkt Bholai op. 

De bushouders willen ook dat brandstofcompensatie van het eerste kwartaal van 2020 worden overgemaakt. Bholai zegt dat hij vanuit het ministerie heeft vernomen dat de PLO nog geen verantwoording heeft gepleegd en er geen stukken zijn overgedragen. Tijdens een meeting met de bushouders in mei zei John Mahadewsing, PLO-voorzitter, dat er nog bushouders waren die hun gelden moesten ontvangen waardoor administratief zaken niet in orde waren. “Wat doen ze, wie houdt wie voor de gek?” vraagt Bholai. Hij hoopt dat PLO zaken snel in orde maakt voor de regering wisseling.

Raoul Lith
Advertenties