Chinese vereniging schenkt 500 Covid-testen
24 Jun 2020, 10:28
foto
Henk He van de Suriname Chinese United Association (r) overhandigt een test aan minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. (Foto: Volksgezondheid/NII)


Minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft maandag 500 Covid-testen ontvangen van de overkoepelde Chinese associatie, Suriname Chinese United Association (SCUA). De testen zijn bestemd voor gezondheidsinstellingen, zoals het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en eventueel in een later stadium het Wanica Ziekenhuis.

Elias gaf aan dat het niet de eerste keer is dat de vereniging de gezondheidssector gedenkt. “De Chinezen helpen ons niet alleen met de handel, maar ook wanneer wij steun nodig hebben. Wij zijn allemaal één”, stelde hij. Volgens Elias was het zijn collega Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, die de contactpersoon is geweest tussen de vereniging en het ministerie van Volksgezondheid.

De voorzitter van SCUA, Henk He benadrukte dat ook de Chinese vereniging deel uit maakt van de Surinaamse gemeenschap. Vanuit dat standpunt vindt de voorzitter dat ook zij de verantwoordelijkheid heeft om mee te helpen aan het indammen van de Covid-19 pandemie, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties