Geen massale distributie van Covid-steunpakketten meer
23 Jun 2020, 07:29
foto
De distributie van voedselpakketten via verschillende locaties wordt stopgezet. Volgende maand worden voedselpakketten via wijkkantoren verstrekt.


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft besloten geen Covid-steunpakketten meer te verstrekken op de veertien locaties. Het is niet gelukt om de verstrekking ordelijk te laten verlopen. Het ministerie is tot dit besluit genoodzaakt, vanwege de grote massa’s die erop afstormden en zich niet hielden aan de social distance en ook andere regels naast zich legden. 
 
Directeur Angela Salmo heeft tijdens de Covid-management update maandag laten optekenen dat de pakketten vanaf 6 juli verdeeld zullen worden via de wijkkantoren landelijk. In de periode van 9 tot en met 20 juni zijn ruim 18.000 voedselpakketten door het ministerie gedistribueerd.

Mensen die nog geen pakket hebben ontvangen, kunnen zich registreren bij een wijkkantoor in de woonomgeving. Dit moet plaatsvinden tussen 23-30 juni van 08:00-12:00 uur. Een ID-kaart en het familieboek dienen te worden overgelegd. Wie al een voedselpakket heeft ontvangen, komt reeds in het systeem voor en hoeft zich niet meer te registreren. 

De distributie van voedselpakketten van mensen die zich hebben geregistreerd aan de Gongrijpstraat en nog niet hebben ontvangen, zal binnenkort geschieden. De distributie van voedselpakketten aan onder andere kerkgenootschappen, buurtorganisaties, dorpsgemeenschappen gaan normaal door. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April