IDB wil toerismesector weer op rails brengen
22 Jun 2020, 22:23
foto
De bijdrage van toerisme aan de economie in de vijftien door de IDB geselecteerde landen.


De toerismesector wordt volgens de Wereldtoerismeorganisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) het hardst getroffen door de Covid-19-uitbraak. Vóór de huidige pandemie was toerisme één van 's werelds grootste economische sectoren, met ondersteuning van één op de tien banen (319 miljoen) wereldwijd en goed voor 10,4% van het wereldwijde bbp.

Via haar innovatielaboratorium IDB Lab en UNWTO probeert de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) bedrijfsmodellen te identificeren om de toeristische sector te transformeren en nieuw leven in te blazen. Daartoe lanceert het een innovatieve uitdaging waarvoor zowel de publieke als de particuliere sector zich tot 31 juli kunnen aanmelden. Geselecteerde projecten kunnen tot een half miljoen US$ aan subsidies en tot US$ 2 miljoen aan leningen ontvangen.

De uitdaging is gericht op het identificeren van innovaties in twee categorieën: ontwikkeling van de toeristische beroepsbevolking, die nieuwe digitale vaardigheden moet verwerven voor de herstelfase, en ecologische duurzaamheid, waaronder het invoeren van afvalbeheersmaatregelen via circulaire economiemodellen en klimaatslimme landbouwpraktijken.

IDB Lab zal kandidaten uit de publieke en private sector overwegen om het project in vijftien landen, waaronder Suriname, uit te voeren. De andere landen zijn Bahama's, Barbados, Belize, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama en Trinidad en Tobago. In acht van de vijftien landen vertegenwoordigt het aandeel van toerisme in de totale export meer dan 20%.

Verzoeken om niet-terugvorderbare financiering voor technische bijstand kunnen oplopen van US$ 250.000 tot US$ 500.000 dollar. In het geval van leningen kunnen bedragen variëren van US$ 500.000 tot US$ 2.000.000. Van aanvragers wordt verwacht dat zij bijdragen met ten minste 50% van het totale budget van het project.

Volgens het IDB Lab biedt de wereldwijde noodsituatie die wordt veroorzaakt door de Covid-19-pandemie een unieke kans voor de toeristenindustrie en de nauw met elkaar verbonden toeleveringsketen om digitale transformatie te omarmen en innovatieve ecosystemen in de publieke en private sector te stimuleren. "Innovatie kan de industrie helpen om weer op het goede spoor te komen en uit deze crisis te geraken om weer te groeien."

Meer informatie kunt u krijgen op https://convocatorias.iadb.org/en/beyondtourism
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March