Cloud Education Natuurkunde onderwijs VOJ
19 Jun 2020, 02:48
foto


De Rotary Club of Paramaribo en Stichting Cloud Education, zijn het project Cloud Education gestart voor het Mulo-onderwijs in Suriname. De eerste fase van dit project houdt in het ontwikkelen van digitale content voor het Natuurkunde onderwijs op de Muloscholen. Voor dit project is er doelbewust gekozen voor VOJ niveau Natuurkunde onderwijs. Uit de praktijk blijkt dat heel veel leerlingen problemen hebben met dit vak op VOJ niveau, wat te vaak leidt tot zogenaamde drop-outs.

Scholieren op de Muloscholen moeten al vroeg een keuze maken tussen de A- of B-richting. De slechte scores voor de beta-vakken (waaronder ook wiskunde) doen de leerlingen te vaak, onnodig kiezen voor een A-pakket. Dit beperkt hen later in hun opleidingsmogelijkheden. Uiteindelijk resulteert dit in een tekort aan technisch opgeleide mensen op de arbeidsmarkt, zeggen de organisaties.  

In korte educatieve films van 5-10 minuten wordt op een heldere manier een specifiek onderwerp, opdracht of thema behandeld. Er worden vragen beantwoord en problemen systematisch opgelost. De scholieren worden hierdoor in staat gesteld op hun eigen tempo de materie te volgen en zo vaak als zij dat nodig achten. Ook de leerkrachten kunnen baat hebben aan deze films, omdat het aanvullend is op de basis reeds gelegd op de scholen, menen de initiatiefnemers.  Beide organisaties streven naar efficiënte educatie, wat inhoudt dat scholieren het VOJ-curriculum met de daaraan gekoppelde eindtermen halen binnen het vastgestelde termijn. 
Advertenties