Rosebel schort operaties op, 7 arbeiders positief getest
17 Jun 2020, 00:58
foto
Sinds vrijdag ligt het werk bij Rosebel Gold Mines stil. De directie zal maatregelen treffen om de gezondheid van de werknemers te waarborgen.


Rosebel Gold Mines (RGM) heeft zijn operaties opgeschort totdat de juiste controles zijn ingesteld om de veiligheid van alle werknemers te waarborgen. Er zijn zeven werknemers van Rosebel positief getest op Covid-19. De Rosebel Gold Mines Werknemers Organisatie (RGWO) heeft sinds het eerste positieve geval de werkzaamheden op vrijdag stopgezet.

In een verklaring zegt de directie van RGM dat de geïnfecteerden in quarantaine zijn geplaatst en waar nodig medische zorg krijgen. Hun woon- en werkplekken worden gedesinfecteerd, terwijl er ook aan contracttracering wordt gedaan. Moedermaatschappij Iamgold zegt dat zij bij Rosebel en in al haar vestigingen en kantoren uitgebreide stappen heeft ondernomen om de gezondheid en veiligheid van werknemers, aannemers en lokale gemeenschappen te beschermen als reactie op de wereldwijde Covid-19-crisis.

Bij Rosebel zijn er maatregelen getroffen voor sociale afstand, zijn er sanitaire maatregelen ingevoerd in nauwe communicatie met gezondheidsautoriteiten, triageproces op de site, vermindering van het personeel op de werkplek tot alleen essentiele diensten en extra bussen en medisch personeel. De directie zegt dat de bond helaas een van deze preventieve maatregelen  -sociale afstand- heeft gekozen als basis voor een werkonderbreking. De bond heeft moeite met het aantal mensen dat accomodatie deelt. "Door de weerstand van de bond tegen de invoering van Covid-19-maatregelen, schorten we de activiteiten op totdat de juiste controles zijn ingesteld om de veiligheid van alle werknemers te garanderen."

De directie zegt dat het managementteam van Rosebel regelmatig met de vakbond heeft gecommuniceerd tot het werk werd neergelegd. Het team zou actief stappen ondernemen om de situatie op te lossen, zegt de directie in de verklaring.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April