Hervatting distributie voedselpakketten vanaf vrijdag
17 Jun 2020, 06:38
foto
Verstrekking van Covid-19 voedselpakketten te Munder maandag. De situatie is bij alle locaties uit de hand gelopen. Na evaluatie zijn er verbeterpunten aangebracht. (Foto: René Gompers)


De locaties voor verstrekken van Covid-19 voedselpakketten zijn verruimd door het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Vrijdag zullen weer pakketten aan individuele burgers die zich geregistreerd hebben worden verstrekt. Dan zijn aan de beurt mensen met familienamen die beginnen op P, Q, R en S. Ook de mensen die maandag niet geholpen zijn, kunnen zich vrijdag aanmelden. Het gaat om mensen met letters A, B, C, D en E. 

Zaterdag worden er ook pakketten verstrekt. Dan komen aan de beurt de mensen wier familienamen beginnen met T, U, V, W, X, IJ en Z. De volgende week komen de mensen die dinsdag en donderdag niet aan de beurt zijn gekomen. De pakketten worden verstrekt van 13.00 tot 16.00 uur. 

Minister André Misiekaba heeft de distributie tijdelijk stopgezet na de chaotische situatie maandag. De leverancier had de pakketten te laat bezorgd, terwijl teveel mensen zich hadden aangemeld. Na evaluatie zijn er correcties aangebracht. Directeur Angela Salmo van Sociale Zaken zei op de 'briefing' dinsdag dat de behoefte groter is dan was verwacht. Daarom zijn de locaties uitgebreid. 

Voedselpakketten kunnen ook bij de nieuwe locaties worden opgehaald. Deze zijn: OS Pandit Ramadhar, OS Livorno, Mulo Koewarsan, OS Winti Wai en – Albiflo. De andere plekken blijven van kracht: Zaal De Goede Verwachting, OS Tout Lui Faut, OS Johannes Vrolijkschool, OS Maretraite, OS Munderbuiten en het hoofdkantoor van het ministerie aan de Waterkant. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April