Nieuwe coalitie gaat met politieke partijen praten
17 Jun 2020, 02:51
foto


Nu de verkiezingsuitslag definitief bekend is, zullen alle politieke partijen die hebben deelgenomen aan de verkiezingen worden gehoord door de nieuwe coalitie die gevormd wordt door VHP, ABOP, NPS en PL. Als alle inhoudelijke punten zijn afgerond, volgt de samenstelling van de ministersploeg en de sleutelposities. In een verklaring wordt erbij stilgestaan dat de nieuwe coalitie een brede basis heeft in De Nationale Assemblee én in de Verenigde Volksvergadering (VVV). De verkiezingsuitslag is dinsdag formeel vastgesteld door het Centraal Hoofdstembureau. 
                                                          
In De Nationale Assemblee heeft de coalitie 33 zetels en in de VVV bij elkaar opgeteld 670 (oftewel 71%) van de zetels. Door de bekendmaking van de BEP dat zij de verkiezing van president en vicepresident zal steunen, heeft de coalitie meer dan de benodigde 2/3 meerderheid die nodig is om beide functionarissen te kiezen in De Nationale Assemblee. 

De vier samenwerkende partijen hebben na hun besluit samen te werken de afgelopen periode flinke vorderingen gemaakt, wordt in een persbericht meegedeeld. Momenteel leggen zij de laatste hand aan een regeerakkoord. De afronding volgt na afloop van de ‘hearings’ die nu plaatsvinden met sociale en maatschappelijke groeperingen. 

De leiders van de coalitiepartijen laten weten dat zij de verantwoordelijkheid die hen is opgelegd door de kiezer zeer serieus nemen en de uitdagingen die voor hen liggen met vereende krachten zullen aanpakken. Voor het succes van het nieuwe beleid is eenieder nodig, stellen de politieke leiders van de nieuwe coalitie, want alleen door samen te werken zal het land uit de crises geraken. 

Advertenties