LVV: Nieuw organogram sinds oktober 2019 goedgekeurd
16 Jun 2020, 23:03
foto
Minister Rabin Parmessar


Er is geen sprake van het op de valreep benoemen van personen op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het nieuwe organogram van het ministerie is sinds oktober 2019 bij resolutie goedgekeurd. Er is toen begonnen met het identificeren van geschikte kandidaten voor de invulling van de functies. Minister Rabin Parmessar kwam na zijn aantreden gauw tot de ontdekking dat de toen geldende organisatiestructuur niet bevorderlijk is voor het ministerie, zegt LVV in een persbericht.

De mededeling van LVV komt na een persbericht van de federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA), waarin de organisatie haar misnoegen uitte over een voorgenomen herstructurering van het ministerie. Parmessar werd ervan beschuldigd op de valreep zo een ingrijpende handeling te willen plegen. Volgens Parmessar is hij met de FSA altijd in open dialoog geweest. Hij was daarom verbaasd dat de FSA haar misnoegen via een persbericht heeft bekendgemaakt.

Het ministerie heeft altijd een algemeen directeur gekend en een onderdirecteur voor elk van de sectoren met name Landbouw, Veeteelt en Visserij en het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking. De algemeen directeur was belast met de coördinatie van de werkzaamheden van de 4 onderdirectoraten met als gevolg dat de activiteiten binnen het ministerie vertraagd werden uitgevoerd.

Er is nauw overleg geweest met het ministerie van Binnenlandse Zaken over een nieuwe, werkbare organisatiestructuur voor het ministerie. De meeste functies per directoraat zijn herbeschreven en opgestuurd voor herwaardering daar deze niet meer voldeden aan de eisen van de huidige ontwikkelingen nationaal, regionaal en internationaal.  Het ministerie is verdeeld in 4 directoraten, met elk een directeur die direct verantwoording verschuldigd is aan de minister.
 
Op 31 januari 2020 heeft Parmessar tijdens zijn opo yari toespraak gesproken over invulling van het nieuwe organogram.  Het verzoek voor de benoemingen is reeds lang gedaan bij de president; de laatste formaliteiten worden nu afgerond. Bij de benoemingen zijn deskundigheid en kennis leidraad geweest, stelt LVV. LVV tekent ook op dat het idee voor herstructurering van het ministerie, al sinds de jaren 70 bestaat, door de vele activiteiten en de belangen van de diverse betrokken sectoren.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April