Reactie op eis Consumentenkring
16 Jun 2020, 21:18
foto


Naar aanleiding van de uitspraken gedaan van de voorzitter van de Consumentenkring heb ik gemeend mijn mening hieromtrent te ventileren. De voorzitter eist van de commerciële banken dat die terstond hun deuren openen voor het publiek, maar meneer Alleyne zijn de bankemployees dan niet vatbaar voor besmetting? Als je langs de banken rijdt of een bezoek brengt aan de banken, vooral tijdens de piekperiodes, dan is overduidelijk zichtbaar hoe druk het is bij de banken. De meeste transacties die gepleegd worden zijn opnames en stortingen.

Nu zijn de commerciële banken vanaf vorig jaar een actieve campagne gestart om het digitaal bankieren te bevorderen, maar …!!! Er zijn zovelen onder ons die een vrees hebben om met een pinpas geldzaken te doen. Ik denk hierbij in het bijzonder de ouderen onder ons. Bij hen is er een vrees voor vernieuwingen en ook de vrees om de pincode te vergeten. Nu is het geen geheim dat deze groep meestal de eigen familiekring niet vertrouwt om hen te helpen met het plegen van transacties met hun pinpas. Geen nood, juist in deze periode zult u zien dat het gebruik van digitaal bankieren zal toenemen. Ala ogri e tja wang bung!

Over de commerciële banken en hun maatregelen heb ik helemaal geen goed woord. Waar blijft het innovatief denken van de banken?? Ziet men wel wat er in de bankwereld gebeurd? Ze gaan zo vaak naar het buitenland, ze willen zaken implementeren maar die zijn niet werkbaar. De commerciële banken in Suriname starten een campagne om digitaal bankieren te promoten, maar hebben jullie aan de randvoorwaarden gedacht? De grootste groep in Suriname is werkzaam in de secundaire en tertiaire sector m.a.w. ze ontvangen veelal contant. Als de banken deze groep niet de optie bieden om hun gelden contant te kunnen storten op hun rekening, hoe willen de banken dat er dan digitaal gebankierd wordt?

Je moet dat geld toch eerst op een rekening hebben alvorens je digitaal kan bankieren?. Hierbij wens ik wat voorstellen aan de commerciële banken te doen die kunnen voldoen aan de maatregelen in samenspraak met het Covid-19-team
• Waarom ook niet nieuwe ATM's installeren met stort- en opnamefunctie (jullie lopen achter vanaf 1989) met deze ATM’s zullen rij-vormingen bij de kassa’s drastisch verminderen.
• Waarom ook niet een ATM in het gebouw plaatsen (bankpersoneel kan veelal de ouderen assisteren. De ouderen vertrouwen eerder het bankpersoneel).
• Waarom werken niet alle banken volgens een online afsprakensysteem (voorkomt drukte voor de deuren van de bank).
• Een commerciële bank in Suriname had de optie tot het storten van uw geld in een speciaal daarvoor bestemde bus waarna deze aan het eind van de dag verwerkt werd. Waarom is men ertoe overgegaan deze service stop te zetten? Juist met Covid-19 had je dan geen drukte bij de kassa. Waarom bieden niet alle commerciële banken deze optie?

Beste banken, niet alleen de ouderen hebben behoefte aan het doen van bankzaken, maar iedereen. Het zitten met contanten thuis brengt ook alle risico’s met zich mee.

Hierbij een video link https://youtu.be/On_kUvHQYdY van een ATM met stort- en opname functie.

Arif Soebratie

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April