Per direct: Geen zwaar verkeer op rijweg West-Suriname
15 Jun 2020, 20:41
foto
De sluis bij Colakreek in het district Para. De rijweg Zanderij-West Suriname is per direct afgesloten voor zwaar verkeer. (Foto's: Burger Informatiecentrum Para)


De rijweg Zanderij-West Suriname is per direct afgesloten voor alle vrachtverkeer boven 4 ton. Ongeveer 100 meter van de rijweg ligt nabij Singri Lanti onder water door in- en uitstroom van de nabij gelegen kreek. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh die nu het beheer heeft van het district Para, heeft dit besluit genomen. 

Volgens de coördinator sectie Suriname-Zuid van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C), Ritesh Moerlie, is er sprake van een 30 centimeter hoge stromingsmassa. Voorlopig kan het ministerie geen actie ondernemen vanwege de hoeveelheid water in het gebied. Zodra het water gedaald is, zal er materiaal worden verwerkt nabij de stroming en zal de mogelijkheid worden bekeken om de in- en uitstroomzijde  op te schonen/uitdiepen.


Ongeveer 100 meter van de rijweg nabij Singri Lanti is onder water.  

Nabij Colakreek is het water van de Tawajakoerakreek ook buiten de oevers getreden en is in het recreatieoord Kinderboerderij binnengedrongen. Volgens Moerlie zijn tentjes/hutten losgeraakt en overige bouwsels van de grond geraakt. De schade is naar zijn zeggen groot.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April