Aanvulling open brief Covid-19 Management Team
16 Jun 2020, 10:48
foto


Paramaribo, vrijdag 12 juni 2020

Deze open brief is samengesteld als aanvulling op de vorige, waarop wij nog geen reactie van het Covid-19 Management Team (Covid-19 MT) hebben ontvangen.

Hiertoe hebben wij 3 mogelijkheden beschreven:
1. Bestrijden van de verspreiding, dus de snelheid van besmetting, en/of
2. Bestrijden van de ziekte Covid-19, vooral door het voorkomen van sterfte;
3. Berichtgeving.

Ons advies was dus om NIET te kiezen voor optie 1, omdat dit virus juist op dát punt heel sterk is. Uiteindelijk zal – in meer of mindere mate – iedereen ter wereld hiermee te maken krijgen. Is dat erg?

Nee, omdat juist bij optie 2 de zwakte van het virus ligt. Echte vrijheid komt nooit zonder risico’s, maar deze kunnen altijd gecalculeerd worden.

Ad 1. Bestrijden van de verspreiding, dus de snelheid van besmetting
De enige manier waarop het virus zich verspreidt is via zgn. aerosols van een besmet persoon. Dáár zit het virus nl. in. Aerosols zijn minuscule, niet waarneembare, druppeltjes die uit de mond komen en zijn er in verschillende groottes. Het gaat dan niet om de “grotere” want die zijn te zwaar om te blijven zweven in de lucht dus die vallen meteen op de grond. Het gaat dus om de (hele) kleine die blijven zweven.

Zelfs indien men alleen de besmettingsgraad c.q. –snelheid wil bestrijden, dan zijn de huidige maatregelen volledig misplaatst!
I. Lockdown veronderstelt dat men “binnen” veiliger is, terwijl het precies omgekeerd is.
=> Deze maatregel is dus volkomen onterecht en zou afgeschaft moeten worden binnen 2 dagen, zodat de logistieke systemen even kunnen omschakelen.
II. Social Distancing heeft in de buitenlucht geen enkele zin want het besmettingsgevaar is praktisch nihil. Echter, binnen werkt het ook niet: al zou men op 5 meter afstand van elkaar staan, tóch zal er besmetting plaatsvinden vanwege de aerosols die voor langere tijd blijven rondzweven! Sterker nog, Social Distancing VERLAAGT het immuunsysteem, omdat de mens is ontworpen om lichamelijk contact te hebben: de mens is een sociaal wezen!
=> Deze maatregel klopt ook helemaal niet en zou meteen afgeschaft kunnen worden.
III. Mondkapje is alleen nodig als men een ruimte ingaat, bv. met weinig of geen vensters, zoals een supermarkt. Buiten is het totaal niet nodig; sterker nog, het is nadelig voor het immuunsysteem en dus voor de gezondheid. Als men alleen in de auto zit, dan is een mondkapje ronduit absurd.
=> Deze maatregel is in de meeste gevallen niet nodig, alleen evt. wanneer men een gekoelde ruimte ingaat met weinig of geen doorluchting.

-> Zie verder bijgevoegde open brief voor nadere toelichting.

Ad 2. Bestrijden van de ziekte Covid-19, vooral door het voorkomen van sterfte
Er zijn vrij goedkope medicijnen en vitaminen/mineralen die in de praktijk een heel goed effect blijken te hebben in geval van ziekte.
-> Zie verder bijgevoegde open brief voor nadere toelichting.

Ad 3. Berichtgeving

Omdat de berichtgeving een grote rol speelt in de collectieve psyche van de samenleving, hebben wij ook gemeend hier aandacht aan te geven.
-> Zie verder bijgevoegde open brief voor nadere toelichting.

Enkele punten ter overweging
We gaan er vanuit dat het Covid-19 MT behoorlijk wat informatie heeft ontvangen en verwerkt. Desondanks merken wij dat er nog niets is gewijzigd aan de huidige maatregelen.
In dat geval zijn de volgende opties van toepassing:
• De C19MT leden zijn het niet eens met onze argumenten.
• Het C19MT ziet wel in dat onze punten kloppen en wil de maatregelen aanpassen.
• Het C19MT is het (grotendeels) eens met onze argumenten, maar wil de maatregelen niet aanpassen.

Ook begrijpen wij dat u werkt met de berichtgeving en instructies van de WHO. Ons advies is echter om altijd multidisciplinair te werk te gaan, waardoor ook andere perspectieven worden meegewogen, zoals data-analyse en psychologie.

-> Zie verder bijgevoegde open brief voor nadere toelichting.


Hartelijke groet,
Peter Meye

U kunt de volledige brief hier downloaden.

Daarnaast geven de volgende links veel extra info:

a. https://www.youtube.com/watch?v=yKqnvvJBb5c
=> zeker volgen!

b. https://www.youtube.com/watch?v=H-2in_Z66F8
=> uitstekend, aanvullend op a. en heel diepgaand, verplettert lockdown en social distancing met keihard bewijs - de moeite van de tijd zeker waard! Zie ook bijlage: presentatie horend bij deze video.

c. https://www.youtube.com/watch?v=BdT_LxBl-Ok&fbclid=IwAR3tSQLiDKqdV8jrKaw6AlQAkvBPngG98y-LNqSehuapGyZVw-SBhIwsTaA
=> zeer goede aanvulling op b.

d. https://www.youtube.com/watch?v=WYdZ8yefwAg
=> als "dessert": geeft veel achtergrond info mbt mogelijke agenda's en motieven van deze ontwikkeling

pdf-icon.gif Open_brief_part_2_mbt_COVID-19_bestrijding.pdf                
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April