Medische spullen Su4Su met KLM aangekomen
16 Jun 2020, 05:24
foto
De KLM dreamliner 787-10 heeft een zending medische spullen van Stichting Su4Su voor de strijd tegen Covid-19 meegenomen.


De Boeing 787-10 Dreamliner van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) die vrijdagmiddag in Suriname is aangekomen, heeft de medische aankopen die de stichting Su4Su heeft gedaan met donaties in de strijd tegen Covid-19, vervoerd. Het gaat om 3.500 Corona-testkits en een nieuwe PCR-machine. Een PCR-machine is een heel nauwkeurig verwarmings- en koelapparaat met daarin de buisjes met het DNA-monster en andere ingrediënten die noodzakelijk zijn voor de reactie. Met dit apparaat kunnen op een snelle manier micro-organismen worden opgespoord.

Met deze items kunnen artsen in Suriname het aantal testen uitbreiden en een beter beeld krijgen van de epidemie. En dat is belangrijk, omdat het aantal actieve zaken enorm toeneemt.

Het Surinaamse bedrijfsleven is de drijvende kracht achter de donatie-actie van Stichting Su4Su. Sinds vrijdag is Su4Su ook in Nederland een campagne gestart om donaties binnen te halen. Naar verwachting kan ook in Nederland een miljoen euro worden opgehaald.

De meeste items die nodig zijn in de strijd tegen Covid-19 in Suriname worden in Nederland gekocht en gaan per KLM naar Paramaribo. De eerste zending is dus vrijdag aangekomen.

De Nederlandse regering had vorige week ook tien beademingstoestellen beloofd. Deze gaan naar verwachting volgende week naar Suriname. Het KLM-vliegtuig heeft gestrande passagiers mee terug genomen naar Schiphol. KLM maakte vorige week bekend dat het elke zaterdag op Suriname zal vliegen.
Advertenties