FSA wil consultatie over nieuw organogram LVV
16 Jun 2020, 03:52
foto


Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Rabindre Parmessar is van plan in de laatste periode van zijn ministerschap (demissionair) een nieuw organogram te implementeren met de benoeming van 4 nieuwe directeuren. Dit, volgens de Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA). De organisatie doet het verzoek aan Parmessar af te zien van dit voornemen.

De FSA vindt het niet correct dat de minister op de valreep een nieuwe organisatiestructuur wenst te implementeren op het ministerie, zonder consultatie te hebben gepleegd met de sector. De FSA zegt in een persbericht als vertegenwoordiger van de private agrarische sector altijd haar kritische stem te laten horen over het beleid van LVV, goed beleid te ondersteunen en beleid waarbij de belangen van de (sub)sectoren op het spel staan, aan de kaak te stellen.

De belangenorganisatie noemt het teleurstellend dat de minister de FSA niet heeft geraadpleegd om advies voor het nieuwe organogram, vooral daar bij de benoeming van de laatste 2 ministers van LVV, de president de mening van de FSA had gevraagd. De president had toen aangegeven dat de publieke en private sector samen de grote uitdagingen van het ministerie dienen aan te pakken.

De FSA hoopt dat de minister afziet van de implementatie van het organogram en benoeming van de directeuren en attendeert de samenleving erop dat de goede beleidsmaatregelen van de afgelopen periode dienen te worden voortgezet in het belang van de agrarische sector.
Advertenties