Rumproducent en bierbrouwer maken handreinigingsmiddel
16 Jun 2020, 08:57
foto
De overhandiging van alcohol sanitizers aan Regionaal Ziekenhuis Wanica.


Het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft de eerste partij alcohol sanitizers, geproduceerd door Suriname Alcoholic Beverages (SAB) en de Surinaamse Brouwerij, ontvangen. De alcohol sanitizers waarvan voorlopig 5000 stuks zijn geproduceerd, zullen worden geschonken aan diverse ziekenhuizen. Voor deze schenkingen zijn de plastic flacons gedoneerd door N.V. Consolidated Industries Corporation (CIC).

Wereldwijd is er vanaf de uitbraak van het coronavirus een tekort aan alcohol (hand) sanitizers. De komende week zijn de andere ziekenhuizen aan de beurt voor een schenking. Voor zover bekend is het niet eerder voorgekomen dat een rumproducent en bierbrouwer een gezamenlijk product hebben vervaardigd. De producenten willen hiermee een bijdrage leveren in de strijd tegen het coronavirus.

De SAB en de Surinaamse Brouwerij zijn producenten van, respectievelijk, Borgoe Rum en Parbo Bier. Zij hebben door de recente drastische toename van het aantal geïnfecteerde Covid-19 gevallen de handen ineengeslagen om een alcohol sanitizer te produceren. Dit volledig Surinaams product is gebaseerd op alcohol en bier en voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitseisen, geven de producenten aan. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April