ABOP-toppers zoeken draagvlak voor favorieten
15 Jun 2020, 22:44
foto


Binnen de ABOP worden er via Facebook openlijk personen naar voren geschoven voor vicepresidentschap en ministersposten. Een groep (vooral vrouwen binnen de partij) wil Fidelia Grand-Galon als vicepresident. Weer anderen schuiven Marinus Bee naar voren. Ruben Ravenberg heeft via Facebook gepeild hoe zijn partijgenoten staan om Leo Brunswijk naar voren te schuiven als vicepresident. Hij wilde het draagvlak meten voor beslissingen die de partijleiding zou kunnen nemen. 

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft intussen duidelijk gemaakt dat namens de partij één persoon slechts uitkomt als het gaat om kandidaten. Starnieuws verneemt dat vanuit het hoofdbestuur aan de partijleden is meegedeeld om geen personen te promoten voor vicepresidentschap of minister. Op die manier breken er onnodige reacties los, want het gaat om toppers van de partij die in plaats van intern hun zaken aangeven, het daarbuiten doen. 

Aan de partijleden wordt gevraagd om de vuile was niet buiten te hangen door mensen via sociale media te bespreken. Door deze werkwijze barsten er discussies los waarbij mensen publiekelijk aangeven waarom bepaalde personen wel of niet geschikt zijn voor de job. "Voor ons hebben alle partijleden hun kwaliteiten," is aan de leden voorgehouden vanuit het hoofdbestuur. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April