SWM-directeur: Pomp was weggehaald om lockdown
15 Jun 2020, 05:02
foto
Een medewerker van de SWM sluit de waterpomp te Asigron weer aan.


De leiding en bewoners van Asigron/Victoria in Brokopondo zijn in opstand gekomen zaterdag toen medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) een machine wilden meenemen bij de waterbron. De machines waren kort vóór de verkiezing daar geplaatst. De directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, Marlon Oosterling, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat door de lockdown er geen werk kan worden verricht. Het is niet de bedoeling dat het werk niet meer wordt voortgezet. Dit gebeurt nadat de lockdown is opgeheven, benadrukt Oosterling. 

De SWM-directeur merkt op dat het om dure machines gaat en het bedrijf niet het risico wil lopen dat er schade ontstaat. Toen de medewerkers van het bedrijf zaterdag met de machine wilden wegrijden, kwamen de bewoners in opstand. De weg werd gebarricadeerd waardoor de SWM-truck niet kon wegrijden. Vandaag is met de leiding van het dorp afgesproken dat de bewoners ervoor gaan zorgen dat de machines van SWM veilig daar zijn. De mensen zullen zelf zorgen voor de beveiliging. Oosterling merkt op dat ruim een half miljoen euro is geïnvesteerd om de bewoners van Brokopondo te voorzien van water. "Wij zullen het werk zeker afronden, maar op dit moment is het niet mogelijk", legt de SWM-topper uit. 

De waterpomp is zondag weer aangesloten en de situatie is hersteld. Er zijn goede afspraken gemaakt, waardoor vandalisme wordt tegengegaan. "Het is absoluut niet zo dat omdat de regering de verkiezingen heeft verloren, de bewoners geen recht hebben op veilig en gezond drinkwater. Ook in Commewijne is er veel geïnvesteerd. Wij zullen doorgaan met het werk, zodra dit mogelijk is," garandeert Oosterling. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April