Bollywood-acteur Sushant Singh Rajput (34) is niet meer
14 Jun 2020, 09:16
foto
Er is een onderzoek naar de dood van Sushant Singh Rajput (34) gestart. (Foto: AFP)


Eén van de grootste sterren in Bollywood, Sushant Singh Rajput, is dood aangetroffen in zijn appartement in Mumbai. Verondersteld wordt dat de 34-jarige uit het leven is gestapt, zei de politie van Mumbai. Er is een onderzoek gelast naar zijn dood.

Sushant was populair voor zijn acteertalent op zowel tv als op het grote doek. Hij is misschien het best bekend voor MS Dhoni: The Untold Story, waar hij de legendarische cricketspeler speelde. Hij acteerde ook in Kai Po Che! en PK.

Velen brengen hulde aan Rajput, waaronder de Indiase premier Narendra Modi, die hem "een slimme jonge acteur die te vroeg is gegaan" noemde.

De dood van Sushant komt slechts enkele dagen na die van zijn voormalige manager. De laatste film van de acteur was Chhichhore, die vorig jaar werd uitgebracht.

In zijn laatste post voor zijn 10,2 miljoen Instagram-volgers op 3 juni plaatste Rajput een foto van wijlen zijn moeder, die stierf in 2002, toen hij een tiener was, volgens het Indiase persbureau PTI. Hij schreef: "Wazig verleden dat verdampt uit tranen".

Zijn voormalige manager, Disha Salian (28) stierf eerder deze week nadat zij van de 14e verdieping van een gebouw in Mumbai was gevallen. In een Instagram-verhaal na haar dood schreef Rajput: "Het is zo'n verschrikkelijk nieuws. Mijn diepste medeleven aan Disha's familie en vrienden. Moge je ziel in vrede rusten."

Sushant was afkomstig uit Patna, Bihar en had zich ingeschreven aan een universiteit in New Delhi om techniek te studeren, voordat hij stopte om een ​​carrière in acteren na te streven, schrijft de lokale media-outlet NDTV.

Zijn dood zal worden betreurd door Bollywood-fans over de hele wereld die nog steeds rouwen over de dood van de legendarische acteurs Rishi Kapoor en Irrfan Khan die in april kort na elkaar stierven.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April