Aannemersvereniging kijkt uit naar herstart economie
12 Jun 2020, 20:51
foto


De Algemene Aannemers Vereniging (AAV) kijkt uit naar een transparant financieel economisch beleid waar fiscale en monetaire maatregelen de boventoon voeren, transparante inschrijvingen en het inlopen van achterstallige betalingen. In een verklaring zegt de AAV dat zij een formatie van een nieuwe regering en haar aantreden spoedig tegemoet ziet.

"Aangezien de Covid-19-uitbraak de economie verder afzwakt, is het zaak dat spoed wordt gezet achter het formaliseren van de uitslag," met inachtneming van alle wettelijke bepalingen. De vereniging wijst erop dat veel bedrijven nu al in een "survival mode" zijn en dat daarbij ook de werknemer op termijn het gelag zal betalen als economisch herstel langer op zich laat wachten.

Waar de AAV in het bijzonder naar uitkijkt zijn openbare aanbestedingen voor Surinaamse bedrijven en waar de gunning gaat naar Surinaamse bedrijven volgens de wettelijk geldende procedures. "De beste graadmeter van de economie is de bouw en constructiesector, maar dan uitgevoerd door lokale bedrijven door lokale werknemers." De AAV stelt zich beschikbaar om mede een beleid te helpen bepalen over de bouw- en constructiesector.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April