Dreiging VS-sancties olietankers kan markt verstoren
12 Jun 2020, 11:40
foto
Een Suezmax olietanker. Het laadvermogen van zo'n tanker is 120.000 tot 200.000 ton.


De wereldwijde tankermarkt wordt angstig, aangezien de VS overweegt aanvullende sancties op te leggen aan olietankers die onlangs olie uit Venezuela hebben geladen, omdat het de olie-inkomsten van het Latijns-Amerikaanse land in een wurggreep wil brengen. Verschillende scheepvaartbronnen zeiden dat de Amerikaanse regering meer dan 50 tankschepen wil straffen die vanuit Venezuela zijn geladen of Venezolaanse olie hebben vervoerd via ship-ship transfers.

Als deze sancties in werking zouden treden, zou dit een groot deel van de hoeveelheid ruwe olie kunnen beïnvloeden, wat tot een stijging van de vrachttarieven zou leiden, aldus bronnen. Dit heeft sommige bevrachters er al toe aangezet, vooral die in de VS, Brazilië en zelfs in China om schepen te vermijden die onlangs Venezuela hebben bezocht. "We krijgen veel charters die ons vragen schepen te vermijden die ex-Venezuela worden genoemd", zei een cargadoor.

"Ze willen vooruitlopen op een scenario waarin de VS mogelijk meer tankers sancties opleggen. Als het echt gebeurt, zullen de tarieven uiteraard stijgen, omdat er zoveel schepen zijn, vooral van de grote eigenaren van de westerse vloot die naar Venezuela zijn gereisd voor een reis", voegde hij eraan toe.

Meer dan 200 tankschepen, variërend van Handysize (die meer dan 30.000 ton lading kunnen vervoeren) tot VLCC's (ongeveer 260.000 ton), hebben de afgelopen 12 maanden Venezuela aangedaan, volgens gegevens van S&P Global Platts trade flow tool cFlow. Deze houdt de handelsstromen bij.


Op 2 juni heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën vier rederijen en hun ruwe olietankers gesanctioneerd omdat ze de oliehandel met Venezuela bleven faciliteren. Dit is de laatste sanctieronde tegen Venezuela die de VS sinds vorig jaar heeft opgelegd. Bronnen zeiden dat de VS nu opties onderzoekt om deze lijst uit te breiden en dat  kan van invloed zijn op maar liefst 50-60 tankers, waaronder VLCCS's, Suezmaxes en Aframaxes.

"We blijven met bedrijven in de energiesector in gesprek over de mogelijke risico's die zij lopen door zaken te doen met PDVSA", zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken toen hem werd gevraagd naar aanvullende sancties tegen tankers. Maar een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dat het Treasury's Office of Foreign Assets Control "geen commentaar geeft op mogelijke of lopende onderzoeken, ook niet om te bevestigen of er al dan niet één bestaat."

Extra voorzorgsmaatregelen

Analisten zeiden dat oliehandelaren waren geschrokken van de Amerikaanse maatregel om sancties op te leggen aan vier tankers, en met de groeiende kans dat de lijst wordt uitgebreid, nemen veel bedrijven extra voorzorgsmaatregelen.

Alphatanker, een marktanalyse-afdeling van scheepsmakelaars BRS, zei dat respectievelijk 7%, 9% en 7% van de totale VLCC-, Suezmax- en Aframax-vloten de afgelopen 12 maanden Venezolaanse havens hebben aangedaan, wat wijst op het potentieel voor verstoring van de tankermarkt als de sancties worden uitgebreid.

De VS legde in september 2019 sancties op aan zes Chinese bedrijven, waaronder twee entiteiten onder Cosco Shipping, die sommige VLCC-vrachttarieven tot recordhoogten stuwden, onder impuls van een aanscherping van de tonnage. Deze sancties zijn eerder dit jaar afgeschaft.

"Zelfs zonder aanvullende sancties is het zeker dat er nu nog minder tankers zullen zijn die de Venezolaanse havens willen aandoen en afgezien van PDVSA, Russische en Cubaanse importeurs, zullen zeer weinig bedrijven bereid zijn Venezolaanse olie te kopen", schreven analisten bij Alphatanker in een recente notitie.

"Dit zal ongetwijfeld de Venezolaanse productie van ruwe olie en de export verder doen afnemen, aangezien zowel de import als de bereidwillige kopers van ruwe olie opdrogen."

De Venezolaanse olieproductie daalde in mei naar slechts 550.000 vaten per dag, een daling van 7.000 vaten per dag, volgens de laatste S&P Global Platts-enquête over de OPEC-productie. Maar de ruwe olieproductie zal naar verwachting verder inzakken naarmate de oliesector wordt belemmerd door de Amerikaanse sancties.

"Onze prognose voor Venezolaanse ruwe olie dat het beperkt blijft tot 300.000 vaten per dag, hangt af van enkele kopers die bereid zijn om Amerikaanse sancties te riskeren nadat Rosneft de handelsactiviteiten heeft stopgezet, evenals aanhoudende raffinageproblemen", zei S&P Global Platts Analytics in een recente notitie.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March