Districtscommissarissen en LVV slaan handen ineen
12 Jun 2020, 07:42
foto


Het afhandelen van dispensatieaanvragen voor leden van de agrarische sector die een essentiële rol spelen bij de voedselvoorziening in Suriname, verloopt traag. De diverse districtscommissarissen, gaan op verzoek van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meehelpen om ervoor te zorgen dat de agrarische activiteiten in hun verzorgingsgebieden gecontinueerd kunnen worden.

LVV krijgt veel aanvragen voor dispensatie gedurende de lockdown. De boeren moeten om hun werkzaamheden voort te kunnen zetten, een dispensatiebrief hebben. Afhandeling van deze verzoeken liep door het grote aantal, vertraging op. Door de districtscommissarissen erbij te betrekken, hoopt LVV het probleem effectief en efficiënt aan te pakken, meldt de voorlichting van het ministerie.

De agrarische sector wordt gerekend tot essentiële diensten. Door de verscherpte maatregelen kan men zich echter niet vrijelijk begeven op de openbare weg. Het is een zware taak om alle belanghebbenden in alle drie sectoren met name, de landbouw, veeteelt, visserij en gerelateerde sub-sectoren te voorzien van individuele toestemmingsbrieven, zegt LVV.

De voorzitter van de Melkveehouders bond, Mukesh Ramlagan, had namens de melkvee-, slachtvee- en pluimveehouders, en de houders van kleine herkauwers (schapen en geiten), ook dringende aandacht gevraagd voor het probleem. LVV heeft een beroep gedaan op alle betrokkenen om hun activiteiten met uiterst minimale personeelsbezetting voort te zetten, met inachtneming van de geldende Covid-19 maatregelen en door de districtscommissarissen vastgestelde richtlijnen en instructies.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March