Reisagenten oneens met KLM over stopzetten sales
11 Jun 2020, 11:48
foto


De KLM heeft reisagenten schriftelijk te kennen gegeven dat met ingang van 9 juli alle ticketverkopen via het eigen kantoor en de website zullen worden gedaan. Er zal op die manier geen commissie worden betaald over de verkochte tickets aan reisagenten. De KLM deelt mee dat ze financieel in zwaar weer verkeert vanwege de wereldwijde Covid-situatie. Dit besluit geldt voor alle landen waar de KLM op vliegt. 

De reisagenten en ook de Associatie van Reisagenten in Suriname (ASRA) zijn onaangenaam verrast met de mededeling van de KLM. Zij zullen zich niet hierbij neerleggen. Dit zal schriftelijk aan de KLM worden meegedeeld, verneemt Starnieuws van reisagenten. De ASRA en de KLM hebben in april een eerste aanzet gegeven om de kosten voor de luchtvaartmaatschappijen naar beneden te brengen door tot een ander business model te komen. De KLM zou geen of substantieel minder commissie betalen aan reisagenten. Deze onderhandelingen zijn nog gaande en zullen voortgezet worden totdat een overeenkomst is gesloten. De KLM zegt zich ervan bewust te zijn dat het nog steeds geldende Staatsbesluit aangepast dient te worden voordat een andere overeenkomst kan worden uitgevoerd. 

De KLM stelt in de brief aan de reisagenten dat het de verwachting is dat het herstel van de luchtvaartsector en reisbranche nog enige jaren zal duren. Daarom moet er op dit moment kosten worden bespaard. Op grond hiervan zullen alle sales via het eigen kantoor en de website plaatsvinden. Dit zal doorgaan totdat een convenant met de reisagenten is gesloten en het bekrachtigd is door een gewijzigd of geannuleerd Staatsbesluit. Het gaat om een tijdelijk besluit volgens KLM Country Manager Martijn ten Broecke in de brief aan de reisagenten. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April