Covid-19: Aantal positieven met 7 toegenomen naar 144
10 Jun 2020, 17:24
foto
De Covid-19 website is zojuist bijgewerkt. Het aantal besmette mensen in Suriname is nu gestegen naar 144. De active cases zijn gesteld op 133. In totaal zijn 241 personen in quarantaine.


Het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft zoals gebruikelijk weer testen uitgevoerd. Hiervan zijn zeven personen positief getest vandaag. Het aantal positief geteste personen in Suriname stijgt van 137 naar 144. De active cases springen naar 133. Op dit moment zijn 241 personen in quarantaine. Bij Rosebel Gold Mines is ook een persoon positief getest. 

Vandaag is het behoorlijk rustig op straat. Het Covid-Management team heeft bekendgemaakt dat alle zaken gesloten zijn. Er geldt een strenge total lockdown. Alleen essentiële diensten hebben toestemming zich op straat te begeven. Ook de douane heeft niet gewerkt. 

Veel ontheffingsbrieven van bedrijven die in aanmerking komen voor toestemming om werk te kunnen verrichten, zijn nog niet afgehandeld. Ondernemers klagen dat de procedure erg lang is. Nadat ontheffing wordt aangevraagd via e-mail, moeten weer individuele briefjes ingevuld worden en persoonlijk worden afgeleverd bij het Kabinet van de President, waar het managementteam kantoor houdt. 

Daarna wordt een besluit genomen over de aanvraag, waarna de briefjes opgehaald kunnen worden. Bedrijven moeten aantonen dat ze ingeschreven staan bij Kamer van Koophandel en Fabrieken, ze moeten belasting betalen. Mensen moeten in bedrijfsuniform op straat. Niet alle bedrijven hebben een uniform. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April