Covid-19: Dc Jeroe vertelt over isolatie in Residence Inn
11 Jun 2020, 04:44
foto
Districtscommissaris Humphry Jeroe


Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van bestuursressort Boven-Suriname is op 31 mei positief getest. Hoewel hij Covid-19 heeft, voelt hij zich niet ziek. Hij was eerst van huis uit vervoerd naar het Wanica Ziekenhuis. Omdat hij a-symptomatisch is, is hij samen met ongeveer 50 anderen ondergebracht in Residence Inn. Hij hoopt binnenkort weer naar huis te mogen en zijn werk weer op te pakken. 

In gesprek met Asosye gaat Jeroe openhartig in op zijn situatie. Hij voelde zich op 26 mei, een dag na de verkiezingen, niet lekker en had hoofdpijn. Enkele dagen later hoorde hij dat zijn collega, dc Yvonne Pinas, positief was getest. Daarna zijn alle collega's en overige medewerkers die in contact waren gekomen met haar, in quarantaine gegaan. Hij werd positief getest. 

Jeroe vindt het jammer dat velen niet geloven dat zoveel mensen positief zijn getest. "Ik zou echt geen politiek bedrijven met corona. Ik ga niet vrijwillig mijn huis verlaten en zolang in quarantaine doorbrengen", merkt hij op. De dc benadrukt dat mensen die het virus dragen anderen kunnen besmetten. Personen die ook andere ziektes hebben en seniore burgers, kunnen hard worden getroffen. Hij is stabiel, want hij had geen andere ziekten. Zijn bloeddruk was wel iets omhoog gegaan en daarvoor heeft hij twee keer tabletten gekregen. Personen die andere ziektes hebben, worden daarvoor wel behandeld. 

Mensen die in isolatie zijn in Residence Inn hebben wel contact met elkaar. "Wij hebben het virus al en kunnen elkaar niet besmetten. Wij hebben wel onze mondkapjes op, maar dat zou in feite ook niet nodig zijn. Wij praten met elkaar op het terras en maken ook een wandeling in de tuin of de tennisbaan", deelt hij mee. Wie eten of spullen van huis uit nodig heeft, kan deze ook krijgen. Er is geen speciale voeding. Ook worden mensen niet behandeld tegen Covid-19. Belangrijk is om een goede weerstand te hebben. 

De dc legt uit dat zijn gezin ook in thuisquarantaine is gegaan, nadat hij positief was bevonden. Iedereen maakt het goed. Geen van de gezinsleden hebben verschijnselen. Jeroe roept mensen op om uiterst voorzichtig te zijn. Het komt nog steeds voor dat familieleden uit Frans-Guyana illegaal de grens oversteken om onder andere personen te komen begraven. Deze mensen kunnen anderen besmetten. Hij benadrukt dat het leven nu veranderd is. Doden kunnen niet meer op de manier waarop het vroeger aan toe ging worden begraven. Er komen ook geen mensen uit Nederland of personen kunnen van hieruit ook niet naar Nederland om familieleden te begraven. Hij benadrukt dat eenieder de verantwoordelijkheid op zich moet nemen om anderen niet te besmetten. 

Jeroe merkt op dat hij niet in paniek is geraakt. Toen hij hoorde dat hij positief bevonden was, was het wel even schrikken. Het gesprek met het medische team heeft hem gerust gesteld. Hij is blij dat de gemeenschap wordt beschermd en dat mensen die positief zijn, geïsoleerd worden. Hij roept de samenleving op om mee te werken met de maatregelen die getroffen worden en niet te twijfelen aan dat mensen werkelijk positief getest worden. "Belangrijk is om rustig te blijven en zich te houden aan de maatregelen". 
Advertenties