Covid: Nog vier personen positief getest
09 Jun 2020, 17:40
foto
De officiële Covid-19 website is zojuist aangepast. Het aantal besmette personen is nog eens met vier toegenomen. Eerder op de dag waren drie personen positief getest op Covid-19.


Het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg heeft vanmiddag vier personen positief getest op Covid-19. Het aantal besmette personen in Suriname is gestegen naar 137. De active cases zijn geklommen naar 126. 

Eerder op de dag waren 3 personen positief bevonden bij testen uitgevoerd door het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het aantal plekken om mensen op te kunnen vangen in het Wanica Ziekenhuis en Residence Inn raken vol. Mensen die positief bevonden worden en geen noemenswaardige klachten hebben, zullen ondergebracht worden in de Kamer van Koophandel en Fabrieken. 

Op social media laten mensen blijken dat zij de cijfers niet geloven. Dit is echter niet correct. Dagelijks worden mensen getest en positief bevonden. Onder hen bevinden zich ook artsen, twee districtscommissarissen, gezondheidswerkers, de directeur van een ziekenhuis, een Assembleelid, militairen, politieagenten, goudwerkers, gewone burgers en buitenlanders. Deskundigen verwachten dat de piek nog niet is bereikt. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April