EBS past dienstverlening aan; gasleveringen gegarandeerd
09 Jun 2020, 11:41
foto


De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft haar dienstverlening tijdens de verscherpte lockdown periode aangepast. Alle EBS incasso-/betaalkantoren en overige dienstverleners zijn gesloten. EBS adviseert klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de girale betaalmogelijkheden. De gaslevering vindt normaal voortgang. Er is derhalve geen reden tot hamsteren van gas. De gasprijzen zijn ook niet aangepast. 

Gedurende de lockdown voert de EBS een inningsbeleid uit waarbij incassokosten niet in rekening worden gebracht en de elektriciteitstoevoer naar klanten niet afgesloten wordt. Echter adviseert de EBS de klant de rekeningen zoveel als mogelijk te voldoen via de betaalopties, en deze niet op te sparen, dit om opgestapeld verbruik te voorkomen. 

Tijdens de lockdown zal er geen meteropname plaatsvinden. EBS raadt klanten aan om gebruik te maken van de verschillende digitale kanalen om de meterstand door te geven en openstaande rekeningen op te vragen. De dienstverlening voor het doorgeven en afhandelen van elektriciteitsstoringen vindt normaal voortgang. 

De EBS vraagt begrip voor deze tijdelijke situatie en vraagt nogmaals dringend hierbij de medewerking om in deze uitdagende tijd zoveel als mogelijk gebruik te maken van de zelfservicekanalen en de digitale betaalopties, en de orde, veiligheid en gezondheidsmaatregelen vanuit de gezondheidsautoriteiten stipt op te volgen.
 

Advertenties