SZF introduceert digitale kaart
08 Jun 2020, 01:57
foto
Voorbeeld van hoe de digitale kaart van het Staatsziekenfonds eruit ziet.


Staatsziekenfonds (SZF) introduceert de digitale kaart om een verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. Hoewel de organisatie zich al in een transformatieproces bevindt, waarbij alle systemen gedigitaliseerd worden, noopt de coronaviruspandemie bepaalde zaken versneld uit te voeren. De digitale SZF-kaart vervangt de fysieke kaart en dient gebruikt te worden bij het bezoeken van een zorgverlener. 

Om dit digitaliseringsproces te faciliteren heeft het SZF de afdeling Customer Relations Management ingesteld om zo het proces vanaf aanvraag tot het verstrekken van de SZF-kaart volledig elektronisch te doen verlopen, meldt het bedrijf. Hierbij worden alle digitale communicatiekanalen ingezet, zodat de verzekerde niet meer van huis hoeft voor het ophalen van de SZF-kaart. De verzekerde ontvangt de kaart via Whatsapp, Facebook of e-mail. 

De zorgverlener dient deze digitale kaart te beschouwen als een geldige SZF-kaart en diensten te verlenen aan de verzekerde. Aanvragen en de bijbehorende onderliggende documenten kunnen digitaal worden opgestuurd via de Facebook-pagina van het SZF crm@staatsziekenfonds.sr.

Het SZF benadrukt dat de dienstverlening aan zijn verzekerden onverkort wordt voortgezet, hetzij met gewijzigde processen waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van digitale meldingen via e-mail, Whatsapp en inbellen. Zowel de dienstverlening als de zorginkoop bij de dienstverleners blijft gegarandeerd. Met ingevoerde maatregelen vormt het SZF geen uitzondering op alle andere bedrijven die uit hoofde van hun verantwoordelijkheid, hun diensten aanpassen aan de huidige omstandigheden.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April