Jessurun: Medische ramp moet worden voorkomen
07 Jun 2020, 06:42
foto
Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid.


De twee weken lockdown die maandag ingaat, is nodig voor het medische team, de deskundigen en de verschillende branches van de medische sector om zich kunnen focussen op het zoveel als mogelijk indammen van Covid-19 uitbraak, meent de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. Door de lockdown wordt voorkomen dat er een snelle stijging komt van mensen die besmet raken. Dit kan het land niet aan. Er is onvoldoende capaciteit en menskracht hiervoor. Als teveel mensen tegelijk besmet raken, zal dat een ramp worden voor de medische sector.

Jessurun benadrukte tijdens een 'briefing' zaterdag dat het nodig is om in alle rust het werk te kunnen doen. Het aantal besmette gevallen is opgelopen naar 100. Ook in de komende periode zullen er nog mensen positief getest worden. 
Er zijn nog mensen die positief zijn en nog in de samenleving zijn. 

Jessurun deed een beroep op de samenleving om thuis te blijven opdat de besmettingen ingedamd kunnen worden. In de twee weken kan het medische team mensen die besmet zijn isoleren om zo de transmissieketen te kunnen doorbreken. Het is volgens de directeur van Volksgezondheid belangrijk om de situatie onder controle te houden. Zij adviseert de mensen om goed uit te rusten, vitaminen binnen te krijgen en vooral fruit en groenten te eten. Er moet ten minste anderhalve liter water per dag worden gedronken. Jessurun vraagt de mensen de medewerking in deze periode. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April