Verkiezingsstatement en -analyse
07 Jun 2020, 19:51
foto


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een bezwaarschrift over voorgedane onvolkomenheden in Paramaribo ingediend. Dit bezwaarschrift heeft bevreemding opgewekt, omdat deze verkiezingen die gekwalificeerd kunnen worden als de slechts georganiseerde in de Surinaamse politieke historie, juist zijn georganiseerd door de NDP en haar partners. Met dit bezwaarschrift geeft de NDP zichzelf een brevet van ongeschiktheid, waarbij door hun eigen mensen frauduleuze handelingen zijn gepleegd, want de voorzitters van alle hoofdstembureaus en bijna alle stembureaus waren allen NDP’ers. 

Er was ook veel kritiek op de minister van Binnenlandse Zaken en de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, die steeds door deze zelfde NDP met een korrel zout werd genomen en afgedaan als stemmingmakerij. Wat nu? Eigenlijk kunnen we dit statement hier eindigen want het is duidelijk waarom de NDP is afgewezen door het volk van Suriname. Indien je je eigen verkiezingen niet kan organiseren en je zelf beschuldigt van fraude is dat een zeer ernstige zaak. Nota bene terwijl het volk steeds in armoede afglijdt en kasreserves van het volk worden verduisterd door deze zelfde regering, de regering op haar borst blijft slaan dat Suriname ‘duurzame ontwikkeling doormaakt onder de beste minister van Financiën ooit’.

De Marrons in het achterland lijden nog steeds onder de gevolgen van de aan de NDP gelieerde kapitalisten. Deze Marrons hebben in de komende VHP-ABOP/PL-NPS-coalitie een ondersteuning gevonden om te geraken uit hun armoedige situatie. De Marrons weten dat geen enkele partij voor eeuwig aan de macht zal blijven, maar zijn wel blij dat de verkiezingen in het nadeel zijn van de organisatoren die in elke structuur van dit alles zichtbaar waren, en hun eigenbelang stelden boven het algemeen belang. 

De Marrons willen geen bedelaars meer zijn die leven in verzorgingsgebieden, waardoor politici misbruik maken van hun achtergesteld positie. Hoe komt het dat de vele ladingen voedselpakketten zijn gestopt, terwijl de Covid-19 maatregelen juist zijn verscherpt? De Marrons kijken uit naar duurzame ontwikkeling die kan zorgen dat zij gaan groeien van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid en hun leef- en woongebieden van verzorgingsgebieden naar zelfvoorzieningsgebieden. 

De Marrons willen o.a.:
• Erkenning van hun grondenrechten.
• Volledig uitvoering van het Saamakavonnis en Moiwanavonnis.
• Het ontwerpen en aannemen van de Wet op het Traditioneel Gezag, waardoor politieke inmenging wordt uitgesloten.
• Regulier en aangepast onderwijs ter ontwikkeling van hun eigen gebieden.
• Voldoende gekwalificeerde artsen, verpleegkundigen en medicatie op alle poliklinieken en ziekenhuizen in het binnenland.
• Bescherming van hun leef- en woongebieden door milieuvriendelijke goudwinning en verwijderen van de skalians.

De ontwikkelingsvraagstukken in de zogenaamde ‘Marrondistricten’ hebben een andere vorm van ondersteuning nodig van de overheid, die duidelijk niet is geboden door de huidige regering. Vandaar dat de Marrons bij de stembusgang bewust hebben gekozen voor verandering die waarschijnlijk ook de redding zal zijn. De NDP heeft altijd gepredikt dat voor hun Suriname centraal staat, maar bij de uitvoering zien wij dat het de NDP-belang is dat gediend wordt en dat kunnen wij niet meer toelaten.

In 2015 hebben de huidige oppositiepartijen tevens toekomstige coalitiepartijen duidelijk getoond wat vaderlandsliefde is. Vanwege de meerderheid van de huidige coalitie tevens toekomstige oppositie in het parlement en de Verenigde Volks Vergadering (VVV) hebben zij geen tegenkandidaten gesteld voor het president- en vicepresidentschap, waardoor de huidige president en vicepresident bij acclamatie werden gekomen. Het land was toen in economische zwaar weer terecht gekomen. Momenteel is de economische situatie veel slechter dan in 2015. Ondanks dit en het feit dat de komende coalitie een overgrote meerderheid heeft in de VVV zien wij dat de NDP alles eraan doet om naar de VVV te gaan. Dit geeft duidelijk aan dat zij een belang te verdedigen hebben en geen vaderslandsliefde hebben, maar oog hebben voor hun eigen belang.

Het volk heeft duidelijk aangegeven dat het af wil van het NDP-wanbeleid dat het land heeft geruïneerd. Het volk heeft duidelijk voorbereid deelgenomen aan de verkiezingen en de NDP afgewezen. 

Ik hoop van harte dat het Onafhankelijk Kiesbureau en alle andere instanties overduidelijke acties ondernemen om de NDP-vertragingstactieken hard aan te pakken, want hertelling is niet nodig. Indien hertelling nodig zou zijn, zal er hard opgetreden moeten worden tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken, de organisator van de verkiezingen. Laten we ophouden om beleidsmakers ongestraft hun gang te laten gaan. 

Het is de hoogste tijd dat de NDP haar verlies accepteert. Wat de NDP nu doet is laf en schandalig. Waar zijn nu de vele NDP-bluffers die op diverse podia en via de media aangaven dat zij 23-34 zetels zouden behalen? Met de laatste peiling dat de NDP 14-17 zetels zal behalen, heeft de wetenschap haar onderzoek waarde en onafhankelijkheid bewezen! Lang leve de wetenschap!

Ruben Ravenberg, Ph.D., MBA
rub_rav@yahoo.com
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April