WOVS: Niet winkeliers maar leveranciers verhogen prijzen
06 Jun 2020, 04:01
foto
Prijzen van een leverancier. Winkeliers klagen dat de prijzen van veel goederen zijn verhoogd. Klanten komen niet meer uit.


Gretl Wolfram, voorzitter van Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS), toont bonnen aan Starnieuws waaruit blijkt dat leveranciers hun prijzen schrikbarend hebben verhoogd. Zij vindt het zeer onterecht dat de winkeliers worden beschuldigd van prijsopdrijving. De winstmarge van de winkeliers is vastgesteld door het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme. De bonnen zijn ook overgelegd aan het ministerie. 

Vrijdag was slechts 20% van de winkels open. Winkels die open waren, zijn haast door hun voorraad heen. Om te illustreren hoe de prijzen de lucht ingegaan zijn, deelt Wolfram mee dat een doos kippenbouten (vier pakken) op 19 mei SRD 365 kostte. Op 2 juni hebben winkeliers SRD 490 ervoor moeten neertellen. Met de 20% winstmarge is een pak kippenbout nu SRD 147 in de winkel. 

De prijzen van onder andere aardappel, uien, suiker, knoflook, toiletpapier, babyvoeding zijn omhoog gegaan. De winkeliers klagen over de hoge prijzen. Veel winkels hebben daarom ook geen leveranciers meer gezien gisteren. Wolfram merkt op dat winkeliers behoorlijk geschoffeerd worden. De problemen die ondervonden worden, zijn ook besproken met het ministerie. 


Veel schappen van winkels raken leeg. 

Advertenties