NPS: Begrip opbrengen voor maatregelen Covid-19
04 Jun 2020, 14:11
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland.


Begrip en sympathie, zijn essentiële voorwaarden om de spreiding van het corona-virus in te dammen. Dit zegt de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland in een verklaring over de recente spreiding van het virus. Volgens het Covid Response Team van de NPS is het nu meer dan ooit noodzakelijk dat het volk begrip opbrengt voor de maatregelen van de regering die in nauw overleg met politieke organisaties zijn genomen. Deze maatregelen moeten doorstromen in alle sectoren: in het bedrijfsleven en alle werkers, de scholingsinstituten en alle docenten, studenten en leerkrachten, in de politiek en alle leden en sympathisanten van politieke partijen.

Rusland zegt dat het van belang is dat mensen begrijpen dat hun gedrag bepalend is voor de verspreiding. De NPS voorzitter benadrukt dat het een zeer ernstige situatie betreft, waarbij de medewerking van eenieder nodig is. Zo kan een extreme uitbraak van de ziekte worden voorkomen. "Wanneer dat niet gebeurt, zijn wij verantwoordelijk voor de escalatie", meent de NPS-topper. Het aantal positief geteste personen van 74 tot 3 juni 2020, is meer dan het land kan hebben. Elk nieuw geval is er één teveel. Burgers moeten derhalve ernaar streven om hun leefstijl aan te passen aan de huidige omstandigheden om zo zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen. 

De NPS-voorzitter vindt dat het geen tijd is om in deze kwestie de vinger te wijzen naar personen en/of instituten. Het is nu 'all hands on deck' om verdere verspreiding tegen te gaan. De partij heeft veel sympathie voor het Covid-managementteam en veel lof voor zijn inspanningen om deze situatie beheersbaar te kunnen houden. De NPS heeft vanaf de eerste positief geteste persoon haar ondersteuning verleend. "Het volk heeft eerder bewezen in staat te zijn om  gezamenlijk deze situatie aan te pakken. Nu kunnen wij dat ook. Laten wij als één volk de restricties van de regering stipt naleven. Alleen dan zullen wij instaat zijn terug te gaan naar een overzichtelijke situatie en zo ook levens redden", stelt Rusland. 
Advertenties