Guyana: Twee dagen geen nieuwe Covid-19-infecties
02 Jun 2020, 23:06
foto
Een wasbak is geplaatst op de stoep van Wellington en Regent Streets, Georgetown, Guyana. (Foto: Newsroom)


Guyana heeft voor de tweede dag geen nieuwe corona-infecties genoteerd. In de afgelopen 24 uur zijn 14 nieuwe tests uitgevoerd. Guyana heeft nu 152 geregistreerde Covid-19-gevallen, inclusief 12 personen die zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Integenstelling tot Guyana heeft Suriname de afgelopen vier dagen een explosieve aantal besmettingen geregistreerd. De meeste besmettingen worden teruggevoerd naar personen die de oostgrens ondanks alle restricties zijn overgestoken. Suriname heeft nu 54 geregistreerde gevallen, waarvan 44 actieve gevallen. In de eerste golf van de besmetting is er een dode gevallen als gevolg van het nieuwe coronavirus. De versoepeling van de preventiemaatregelen zijn allemaal weer teruggedraaid en geldt er nu een avondklok van 18.00 uur tot 06.00 uur.

De Guyanese minister van Volksgezondheid heeft personen gewaarschuwd die illegaal de grenzen naar buurland Brazilië overschrijden. Brazilië heeft tot dusver meer dan een half miljoen infecties gemeld. Het aantal dodelijke slachtoffers door Covid-19 is in Brazilië met bijna 1.000 per dag gestegen. Het totaal dodental van het land als gevolg van Covid-19 is het op drie na hoogste aantal ter wereld.

De Guyanese autoriteiten doen er alles aan om te zorgen dat de grens tussen Guyana en Brazilië bij de Takutu River Bridge de komende drie maanden gesloten blijft of totdat het veilig is om weer regelmatig te worden geopend voor verkeer. In Guyana zijn er 71 actieve gevallen, waarvan 25 personen in institutionele quarantaine zijn. Twee patiënten zijn op de Covid Intensive Care Unit opgenomen. De avondklok is verlengd tot 17 juni. Verder is er toestemming verleend om vanaf dit weekend gestrande Guyanezen te repatriëren.



 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March