DOE-voorzitter: Zoveelste zwarte bladzijde historie DNA
19 May 2020, 15:16
foto


De rechterlijke macht, inclusief de pg die subjectiviteit, politieke partijdigheid en zelfs van bewust handelen tegen de NDP wordt verweten in onze DNA. Een dieptepunt. Ook vanwege het feit dat vermeende malversaties en corruptieve praktijken, uiteindelijk handelen tegen nationale wetten en regelingen wordt verhuld en wordt weggezet als handelen in nationaal belang. 

Dat de vermeende pleger wordt beschermd door de coalitie in DNA en niet de kans wordt gegeven om een onafhankelijk onderzoek in te stellen, waardoor de vermeende pleger rechtens onschuldig kan worden verklaard en tegelijkertijd dat het bewijs wordt geleverd dat heerschappij van wet en recht telt in Suriname, ook voor eenieder, ongeacht status. Die kans is ons als samenleving door 28 coalitieleden ontnomen. We zijn daadwerkelijk diep gevallen en moeten ons schamen als land. 

De wereld kijkt nu naar ons, maar ook ons nageslacht later en zich afvragen: wat voor rommel hebben ze toen van het land gemaakt en wat voor waarden en normen tellen/telden toen? Dat miljoenen worden weggemaakt, het land wordt beroofd door oneerlijke politici en hun innercircle, dat ondeskundigheid aan de orde van de dag is, met alle nadelige gevolgen van dien voor het land en het volk. En dat andere oneerlijke politici met gladgestreken gezichten komen verklaren dat dit inventief beleidsvoering is en dus de vermeende pleger moet worden gevrijwaard van onderzoek.

Maar wij geloven dat de Surinaamse bevolking op 25 mei een antwoord zal geven. Dat zij niet dom zijn en dat ze een beter Suriname willen met betere en eerlijke leiders aan het roer. Dan zal toch nog rechtgetrokken worden wat is nagelaten en de vervolging toch worden ingezet. Het volk zal dan laten zien dat zij over de ultieme macht beschikken en daarom zal DOEn wat nodig is op 25 mei.

Steven Alfaisi
DOE
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March