Brunswijk strijkt plooien glad met Haïtianen
18 May 2020, 07:21
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, maakt het weer goed met de Haïtiaanse gemeenschap. Hij zegt dat zijn woorden niet goed zijn begrepen. (Foto: ABOP)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, heeft zaterdag, tijdens de 'online massameeting' van de partij gezegd dat hij het niet zo gemeend had dat hij de Haïtianen met een stok zou slaan als ze zouden komen stemmen in ressort Moengo Tapu. Hij had het erover dat er niet gefraudeerd moet worden door Haïtianen daar te laten stemmen. Een groep Haïtianen, gestoken in ABOP-tenue,  is naar de studio van Apintie gekomen voor een 'brasa'. De misverstanden zijn uitgesproken. 

Brunswijk meent dat zaken opgeblazen zijn. Hij en de Haïtianen zijn vrienden. Ook woordvoerders van de groep gaven aan geen problemen met ABOP te hebben. Aangevoerd werd dat Brunswijk en zijn groep van Afrikaanse afkomst zijn, dus zijn we vrienden van elkaar. Ze hebben dezelfde achtergrond. "Ik heb niet letterlijk bedoeld dat ik met een stok zou slaan", zei Brunswijk zijn woorden terugnemend. 

De plooien zijn gladgestreken. Er werden over en weer brasa's gegeven, zonder rekening te houden met de Covid-maatregelen van anderhalve meter afstand. "Wij zijn hier gekomen om te wijzen dat alles in orde is," zei een Haïtiaan. Niemand meer is boos. "Wij hebben nu begrepen wat er bedoeld is. Wij hebben geen problemen met elkaar". 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April