Ambtenaren Bestuursdienst voeren actie
18 May 2020, 05:24
foto
Ambtenaren van de Bestuursdienst tijdens een bijeenkomst afgelopen jaar. (Archieffoto)


Ambtenaren van de Bestuursdienst gaan vandaag actie voeren. Zij zijn niet te spreken over hoe zaken worden afgehandeld door de overheid. De regering heeft vorig jaar december goedkeuring gegeven aan deze groep uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) te stappen. Hierna zouden gesprekken en onderhandelingen volgen over de loonreeks en andere punten. Een groep van de bestuursambtenaren gaat richting het ministerie van Regionale Ontwikkelingen (RO) om te vernemen hoe dit probleem op te lossen.

Glenn Swamipersad voorzitter van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling zegt dat minister Edgar Dikan van RO de bond heeft ontvangen en zijn er gesprekken gevoerd. “We zijn bezig met de onderhandelingen met het ministerie. Er zijn beloftes en toezeggingen gedaan. Maar de toezeggingen zijn niet gerealiseerd”, zegt Swamipersad aan Starnieuws. Aan de bezoldiging van de ambtenaren is er sinds december geen verandering geweest.

De actie wordt door de bestuursambtenaren in alle districten gevoerd. De Covid-19 regels worden wel in acht genomen door de groep die naar RO gaat.  “We hebben het gevoel dat er te lang is gesold met ons. We worden zo dan steeds in de maling genomen en er komt dan niets terecht van onze eisen,” merkt Romeo Ravenberg, shopsteward van de bond op. Ravenberg kan niet snappen dat de bewindsman zelf heeft doorgegeven dat de bestuursambtenaren uit FISO zouden stappen en dat nu  afspraken niet kunnen worden nagekomen.

Ravenberg zegt dat heel wat toelages zijn achterhaald. Hij geeft als voorbeeld aan dat een bestuursambtenaar recht heeft op een dienstwoning. “Bij gebrek daaraan komt hij in aanmerking voor een huishuur toelage. En tegenwoordig kan je nergens een huis huren voor SRD 80,-. Niet eens een kamer” merkt hij op. Verder stelt Ravenberg dat er gewerkt moet worden met het handvest van bestuursambtenaren dat is goedgekeurd door het ministerie. Ook de bevorderingen van de ambtenaren is een heet hangijzer voor de groep. Zij hopen dat de minister een positief antwoord over deze kwestie heeft. 

Raoul Lith
Advertenties