SDU verontwaardigd en ontkent schuld fout stembiljetten
17 May 2020, 00:44
foto
Er waren al meer dan 125.000 stembiljetten voor kiesdistrict Paramaribo gedrukt toen ontdekt werd dat bij SDU geen logo staat maar 'DEMO'.


De Sociaal Democratische Unie (SDU), onder leiding van Celsius Waterberg, is er niet te spreken over dat de organisatie van de verkiezingen probeert een deel van de schuld bij drukfouten op stembiljetten te schuiven in de schoenen van de partij. De SDU neemt afstand van de berichtgeving van Binnenlandse Zaken en vindt het niveau van het bericht beschamend. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt in een persbericht over de kardinale fouten, dat die situatie onder meer is ontstaan omdat SDU heeft nagelaten een digitale versie van de partijlogo aan te leveren bij de inschrijving voor deelname aan de verkiezingen op 25 mei 2020. Daarmee geeft de organisator van de stembusgang eigenlijk zichzelf een brevet van ongeschiktheid, zegt de partij in een verklaring. 

"Hoe is het mogelijk dat een partij toestemming krijgt voor deelname, zonder te voldoen aan de voorwaarden die het Centraal Hoofdstembureau daarvoor heeft gesteld? SDU weigert om voor dief te worden aangerekend, vandaar onze reactie". 

"Wij benadrukken dat al onze stukken tijdens indiening voldeden aan de vereisten. In dat kader heeft men nooit bekendgemaakt dat partijen een digitale logo moesten aanleveren, zoals het ministerie meldt in het persbericht," stelt de SDU.

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April