PL-voorzitter: Koersontwikkeling is schrikbarend
16 May 2020, 18:47
foto
Nasier Eskak en Sashvien Nirmal in Houttuin tijdens een huis aan huis actie van Pertjajah Luhur. De huisbezoeken zijn in de race naar de verkiezingen, opgevoerd.


Binnen korte tijd is de koers met ettelijke punten gestegen. Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) praat van een schrikbarende koersontwikkeling. Bij het inkopen van basisgoederen voor de eenheidscentra is de partij de afgelopen dagen geconfronteerd met koersen van SRD 18 tot 19 voor een US$ 1. Ondernemingen hebben vandaag zelfs SRD 20 betaald voor US$ 1.

De PL-voorman sprak hierover zijn bezorgdheid uit tijdens een vergadering met de verschillende structuren, campagneteams en kandidaten. In verband met Ied-Ul-Fitre wordt hard gewerkt aan het bevoorraden van de verschillende eenheidscentra, zodat de mensen hun goederen tegen betaalbare prijzen kunnen aanschaffen om er toch een mooie en bezinningsvolle feestdag van te maken. 

Somohardjo heeft tijdens de vergadering benadrukt dat de importeurs niet kan worden verweten dat zij hogere prijzen hanteren. Immers zijn ook zij afhankelijk van de koersen. Er worden minstens vier verschillende koersen gehanteerd. Het bedrijfsleven en de samenleving kunnen al lang geen vreemde valuta meer kopen tegen de koers die de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hanteert. Maar ondanks de stijgende koersen en prijzen, zegt de PL dat de prijzen van de items zo laag mogelijk worden gehouden. 

Geen samenwerking met NDP
De PL-voorzitter heeft tijdens de vergadering opnieuw gesteld dat een samenwerking met de NDP geen optie is. Hij wees er op dat ook VHP-topper Krishna Mathoera in het programma Kal Aaj Aur Kal heeft gezegd dat de oranjepartij geen samenwerking aangaat met de NDP. Mathoera heeft publiekelijk verklaard dat indien dat toch zou gebeuren, zij niet meer meespeelt en haar zetel ter beschikking zal stellen van de partij. Somohardjo vroeg een applaus voor Mathoera. “De NDP heeft in de laatste vijf jaar bewezen dat ze het land niet kan regeren. Sterker nog, het land is dankzij het wanbeleid van de huidige regering naar de rand van de afgrond gebracht. Een samenwerking met de NDP na 25 mei 2020 is absoluut geen optie”, zegt Somohardjo resoluut.

Behoeftigen gedenken
De komende dagen zullen de huis-aan-huisbezoeken worden voortgezet. Daarnaast blijft de partij de samenleving voorzien van betaalbare basisgoederen. In verband met Ied-Ul-Fitre gelden gedurende vier dagen ook de extra kortingen die tijdens Moederdag waren gehanteerd. Alle goederen die na donderdag niet zijn verkocht, worden teruggehaald om er de behoeftigen in de samenleving mee te gedenken, zoals de PL jaarlijks doet tijdens Ramadan. De PL-voorzitter heeft de structuren op het hart gedrukt zich in deze laatste week voor de verkiezingen extra in te zetten om maximale winst te halen. “Iedereen zet zijn eigen belang opzij. We doen het voor ons land. Na 25 mei moeten we allemaal kunnen lachen. Niet PL alleen, maar heel Suriname”, luidde de boodschap van Somohardjo.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April