PL introduceert 'drive-through-massameeting'
13 May 2020, 11:33
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo dinsdag in Nickerie tijdens een huis-aan-huis-campagne. (Foto: PL)


De Covid-19 maatregelen zijn voor de Pertjajah Luhur (PL) geen belemmering om haar meet-the-people-campagne voort te zetten. In plaats van de gebruikelijke ressort- of massameeting, heeft de partij een alternatief bedacht: een drive-through-massameeting. De eerste alternatieve meeting wordt de volgende week landelijk gehouden op donderdag 21 mei. In Nickerie zal de drive-through-meeting op vrijdag 22 mei worden gehouden. 

De partijleden en sympathisanten mogen ter plekke naar de boodschap van de partij luisteren, terwijl ze in hun auto zitten. “Op deze manier houden de mensen zich aan de Covid-regels, want de gezondheid van het volk is zeer belangrijk voor ons”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. De partij wil het volk niet onthouden van informatie die betrekking heeft op de komende verkiezingen. De boodschap doorgeven is zeer belangrijk, daarom is gekozen voor deze nieuwe vorm van de mensen informeren, naast de bestaande methoden.

Somohardjo zegt dat het nu echt tijd is om voor een beter beleid te kiezen. “De koers gaat nog steeds de lucht in. Je kunt het de importeurs van basisgoederen niet kwalijk nemen dat ze deze telkens duurder verkopen, want zij moeten ook steeds meer neertellen voor hun valuta. De nood is bijzonder groot.” Het zoveelste bewijs dat de burgerij het zeer moeilijk heeft, zag de politicus afgelopen zondag, toen de partij in verband met Moederdag een sterke prijsverlaging had op alle basisgoederen die zij in haar voorraad had. Moeders én vaders maakten in grote getale en dankbaar gebruik van de gelegenheid. 

In gesprek met de mensen is de meest gehoorde klacht dat a libi ne go. “Ik heb gezegd: ik wil verandering brengen, maar Somohardjo alleen, PL alleen, is niet in staat dat te doen, we moeten samenwerken, willen we gaan tot ontwikkeling. Want deze regering gaat geen ontwikkeling brengen. Wat zij doet is alles op alles zetten om niet in de gevangenis te gaan. Maar wij gaan voor ontwikkeling. Wij willen verandering hebben. Die verandering kan alleen, als we in staat zijn deze regering opzij te zetten. En we kunnen ze alleen opzij zetten als we bundelen, samenwerken. Daarom hebben we nu met ABOP een een makandi-gotong royong samenwerking.”

Somohardjo zegt dat door ondeskundig beleid het volk in armoede is gestort.  “De kasreserve is weg, de gelden om basisgoederen te importeren zijn er ook niet meer. Dus wat doen de mensen? Ze kopen hier en daar illegaal dollars tegen een koers die al boven de 18 is.” Volgens Somohardjo kon de valutawet, ook voordat de werking ervan was opgeschort door de rechter, al niet zorgen voor een lage, uniforme koers. “Met die valutawet kon de Centrale Bank ook geen koers bepalen, vandaar dat het nu een totaal chaotische toestand is”, stelt Somohardjo.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April