Guyana: Covid-19-infecties springt naar 113
13 May 2020, 04:04
foto
Een screening post bij het Guyana Public Health Center. (Foto: Newsroom)


Het aantal Covid-19-gevallen in buurland Guyana is dinsdag gestegen met vier nieuwe gevallen wat het totaal geregistreerde gevallen brengt op 113. Er zijn nog een 56 tests gedaan, wat het totaal aantal geteste personen op 986 brengt, met 873 negatief geteste personen.

Er zijn per dinsdag 12 mei 64 Covid-19-patienten in Guyana. Er zijn zes personen op de Covid-19 Intensive Care.  Van het totaal aantal besmette personen zijn 39 hersteld. Guyana heeft tien doden gehad door Covid-19.

"We moeten serieus nadenken over het verminderen van de overdracht van deze ziekte en het beperken van de verspreiding van het virus, zodat we allemaal weer normaal kunnen worden. Is dit niet ons uiteindelijke doel?," zei Karen Gordon-Boyle, Deputy Chief Medical Officer dinsdag tijdens de dagelijkse update.

"Daarom vragen we niet alleen u om zich aan de regels te houden, maar ook aan degenen onder u die in contact zijn geweest met positieve gevallen. We vragen u om ook naar voren te komen en informatie over uw contacten te verstrekken, zodat u en uw geliefde de risico om deze ziekte op te lopen en mogelijk uw leven te verliezen, voorkomen." Ze onthulde dat regio drie de enige regio is zonder een positief geval en dat Cuyuni-Mazaruni, regio 7, nu zijn eerste bevestigde geval heeft gemeld.

"Dit betekent dat het coronavirus langzaam zijn weg vindt door ons hele land. Maar weet dat je  kunt helpen om de verspreiding van deze ziekte te remmen en uiteindelijk stoppen." Ze deed een beroep op de mensen om hun handen te blijven wassen, hun gezicht, ogen, neus en mond niet aan te raken, sociale afstand te houden en de avondklok te eerbiedigen."

 

Advertenties