Snijders/Ravaksur: Belastingkorting moet definitief
13 May 2020, 00:00
foto
Ravaksur heeft dinsdag een persconferentie gehouden over de belastingmaatregelen. Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond, zegt dat welke regering ook komt, de gemaakte afspraken moeten worden nagekomen. (Foto: René Gompers)


Een van de maatregelen van de overheid om loontrekkers tegemoet te komen, is om voor zes maanden de belastingkorting van SRD 125 te verruimen naar SRD 750. Ravaksur stelt dit zeer op prijs maar grijpt het moment aan om de maatregel tot een definitief besluit te maken. Ravaksur wil loonbelasting het liefst afgeschaft hebben en wil daarvoor in de plaats de BTW, milieu- en vermogensbelasting. Welke regering er ook komt, na 25 mei, de afspraken moeten worden nagekomen. 

Op een persconferentie bij 'AVVS De Moederbond' heeft het presidium van Ravaksur uitgelegd dat zij het pakket aan maatregelen van de overheid op prijs stelt. “Maar men moet door blijven praten met ons om tot een definitieve oplossing te komen, benadrukt Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond en lid van het presidium enkele keren. De “scheve belastingsverhoudingen” is een issue waar al jaren over gepraat wordt met verschillende overheden, geeft hij aan. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft benadrukt dat de maatregelen voor zes maanden gelden. Snijders wil het ijzer smeden terwijl het heet is om betere afspraken te maken. 

Een aantal van de maatregelen dat de overheid genomen heeft om bepaalde groepen tegemoet te komen, zijn punten waarvoor verschillende bonden en organisaties al jaren opkomen. Zoals verhogingen van pensioenen, AOV en uitkeringen aan mensen met een beperking en zwakke huishoudens. Ravaksur pleit al jaren voor verlaging van de loonbelasting. Loontrekkers betalen de meeste belasting deelt Snijders mee. “Cijfers van 2018 tonen aan dat zij SRD 1.3 miljard hebben opgebracht  terwijl vermogenden slecht SRD 2 miljoen hebben afgedragen. Dat kan zo niet langer. Met BTW betaalt iedereen belasting, niemand gaat daar onderuit, je kunt er niet voor gaan onderduiken.” 

Snijders deelt mee dat de overheid eerst SRD 500 korting had voorgesteld. Daar waren de bonden het niet mee eens,  geeft hij aan. Er is akkoord bereikt over SRD 750. Ravaksur wil in onderhandelingen blijven en goede afspraken met de overheid maken, geeft Snijders aan. “Welke regering ook komt, als ze denken dat wat we afspreken in de komende maanden niet gaan uitvoeren, kunnen ze hun borst nat maken,” deelt hij mee. “Ik doe geen politieke uitspraak. Het is een vakbondsuitspraak. We zitten aan tafel en vinden elkaar op basis van deskundigheid. En als je het niet wil doen, welke regering het ook is, yu o dede in a film.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April