NDP: Grantangi zuster/broeder...
12 May 2020, 18:51
foto


Elke dag is Dag der Verpleging, vooral in een tijd als deze, maar vandaag krijgt de dag een speciaal tintje. Wij van de De Nationale Democratische Partij (NDP) wensen eenieder, maar in het bijzondere onze Surinaamse verpleegkundigen, een prettige Internationale Dag van de Verpleging  toe. Soso lobi, verpleegkundigen, we zijn u dankbaar voor uw inzet dat u dagelijks met liefde en genegenheid uitvoert. Verpleegkundigen zijn helden die een onmisbare bijdrage leveren aan de Surinaamse volksgezondheid. De focus is dit jaar al zodanig ook gericht op de echte waarde van verpleegsters voor de mensen van de wereld. Voor het jaar 2020 is het thema van de International Council of Nurses (ICN): Nursing the world to health'. Suriname is ook lid van ICN, de internationale beroepsvereniging van verpleegkundigen. 
 
Vanwege het coronavirus pandemie heeft de dag van de Verpleging een extra dimensie en diepere betekenis. Zonder de verpleegkundigen was het fundament van ons gezondheidszorgsysteem in elkaar gezakt. Mede dankzij onze verpleegkundigen die zonder aanziens des persoon, ongeacht de etnische, religieuze, politieke, sociaal-maatschappelijke status van de patiënt, zich vol liefde en toewijding inzetten om levens te redden, behoord Suriname tot de top 10 landen die corona vrij is. 
 
Ongeacht de risico’s en gevaren staan de verpleegkundigen continue te midden van de pandemie om de samenleving te dienen. Daarbij raken zij continue geconfronteerd met wat ziek zijn en/of overlijden betekent voor de patiënt en diens naasten. Zij zijn dan ook de eersten die het leed helpen verzachten voor de naasten van zo’n patiënt vooral bij het Covid-19 virus waarbij de naasten zijn afgezonderd van de patiënt. Dit meesterlijke werk doen zij  met een  integraal pakket van liefde, toewijding, kennis en kunde. 
Onze gedachten en gebeden gaan daarom als eerst uit naar al de verpleegkundigen die besmet  zijn geraakt door het virus, en alle nabestaanden die een naaste in het bijzonder een verpleegkundige hebben verloren tijdens deze pandemie. 
  
Alhoewel deze pandemie niet was voorzien heeft Suriname door visionair leiderschap van onze volks president Desiré D. Bouterse tezamen met relevante actoren waaronder de verpleegkundigen ervoor zorg gedragen dat te midden van crisis periode onder andere: 
- De basiszorg toegankelijk is gemaakt voor jong tot oud. 
- Ziekenhuizen zijn gebouwd over het heel land. 
- Zorgcentra zijn uitgebreid over het heel land. 
- De aanvang met installatie van verbrandingsoven voor het binnenland binnen het kader van het 'Bouta's milieu plan'. 
- De Regering Bouterse-Adhin is eveneens aangevangen om via de economisch overbruggings- en het sociaal ondersteuningsplan verder concreter ondersteuning bieden aan diverse groepen die zijn getroffen door de Covid-19 crisis. Variërend van forse verhoging van AKB, AOV, uitkering senioren burgers, mensen met een beperking, zwakke huishoudens, verpleegkundigen zijn in deze niet uitgezonderd. 
 
Verpleegkundigen, wij van de NDP spreken onze waardering uit voor uw geleverde inspanningen ter versterking van de gezondheidszorg als onderdeel van de volksgezondheid. Wij hebben het samen gedaan, daarom maken  wij tevens gebruik van deze gelegenheid om de gemeenschap op te roepen om samen het werk voor onze helden te verlichten. Dit door ook onder de versoepeling van de maatregelen gehoor te blijven geven aan alle aangekondigde publieke gezondheidsmaatregelen, waaronder handen wassen en 2 meter afstand van elkaar te houden. De NDP maakt zich onder andere sterk voor een toegankelijkere gezondheidszorg voor allen, continueren van meer voorzieningen voor verpleegkundigen, teneinde een gezonde bevolking en meer productiviteit te waarborgen. Dus op 25 mei 2020 mag u de keus maken om dit voort te zetten voor uw zelfs, onze verpleegkundigen die ook tot onze gezinnen/families horen, landgenoten. Kortom voor de huidige en toekomstige generaties. Derhalve wensen wij, u een prettige dag van de verpleging toe. 

Stay safe, God Bless, Soso lobi!   
De Nationale Democratische Partij          
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April