VHP: Tijdelijke verlichting welkom, wil duurzame maatregelen
12 May 2020, 02:15
foto


De VHP zegt in een persbericht "het uiteraard van groot belang" te vinden dat de regering maatregelen heeft genomen om de impact van het Covid-19 virus tijdelijk te compenseren. De partij merkt op dat ze daar vanaf het begin op heeft aangedrongen. "Tijdelijke verlichting is welkom, maar wat echt helpt is duurzame inkomensverbetering voor alle Surinamers."

De VHP wijst er op dat onder deze NDP-regering de koopkracht en het besteedbaar inkomen van de bevolking systematisch is uitgehold. Het is een feit dat het volk van Suriname armer is geworden en het elke dag weer ervaart. Eerder gedane beloften zijn niet ingelost, meent de partij. 

De VHP zegt daarom de vorige week reeds te hebben aangegeven dat wanneer regeerverantwoordelijkheid gedragen zal worden, binnen 6 maanden gewerkt zal worden naar verhoging van de AOV en het waardevast maken van de pensioenen. "Onze ouderen die substantieel een bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van dit land, kunnen en mogen niet vergeten worden", stelt de VHP. 
Advertenties