PLO-voorzitter: Minister Chotkan krijgt een ultimatum
12 May 2020, 06:16
foto
PLO-voorzitter John Mahadewsing in gesprek met ontevreden bushouders, na de vergadering op OWT&C. De minister zal een brief met ultimatum krijgen. (Foto: Raoul Lith)


John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO), zei na een vergadering met de onderdirecteuren op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) aan Starnieuws dat er aan de minister per brief een ultimatum gesteld zal worden voor het aanpassen van de tarieven. De PLO was op uitnodiging aanwezig op het ministerie, waarbij in details gesproken is over al de componenten waaruit het tarief opgebouwd is.

Wat besproken is met de onderdirecteuren, moet vervolgens weer aan minister Vijay Chotkan van OWT&C worden voorgelegd. “We kunnen niet blijven wachten tot iedereen geconsulteerd is en iedereen erbij gehaald is. Dat gaan we niet doen, we gaan niet wachten”. De calculatie is al twee maanden geleden ingediend, er was genoeg tijd om erover te praten. Alle details, informatie en berekeningen zijn bekend," voert Mahadewsing aan. 

Het gaat volgens de PLO-voorzitter niet lukken om met twaalf mensen een rit te rijden. "Je kan het niet gaan beperken, dat kost ons allemaal geld, ons inkomen is niet toereikend hiervoor. Als de bussen uit de garage gehaald worden, gaan er meer kosten gemaakt worden dan inkomsten", stelt hij. "Als de bushouders geen geld krijgen dan gaan we naar een algemene ledenvergadering en zullen de leden bepalen wat er gaat gebeuren", zegt Mahadewsing

Faizal Bholai, woordvoerder van de groep ontevreden bushouders, geeft aan dat er niks uit de bus is gekomen uit de meeting. Zij waren ook naar het ministerie gegaan om het bestuur te ondersteunen. Hiervoor konden de leden op het PLO hoofdkwartier uitgebreid hun vragen stellen en misnoegen kenbaar maken. Hij geeft aan dat de voorzitter gevraagd heeft om nog even geduld te hebben. Volgens Bholai is het geduld allang op, maar wordt het besluit van de voorzitter gerespecteerd. Er is volgens hem het volste vertrouwen en respect voor het PLO-bestuur voor het opkomen van de belangen.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April