Guyana: Nog zeven nieuwe Covid-19-gevallen, totaal 104
11 May 2020, 15:13
foto
Een verpleegster van het Georgetown Public Health Center wordt gescreend. (Foto: Newsroom)


Te midden van de landelijke hertelling van de stemmen van de verkiezingen die gehouden zijn op 2 maart, blijft het aantal nieuwe Covid-19-gevallen in buurland Guyana toenemen. Gisteren, op 10 mei, zijn zeven nieuwe gevallen geregistreerd wat het totaal aantal op 104 brengt. Guyana heeft tot nog toe tien doden gehad als gevolg van het nieuwe coronavirus.

Het Guyanese ministerie van Volksgezondheid stelt dat het aantal patiënten op de Covid-19 Intensive Care afdeling in het Georgetown Public Health Center is gestegen tot zes. Er is één persoon in institutionele quarantaine, terwijl 59 anderen op verschillende locaties in Guyana geïsoleerd zijn.

Regio vier waar ook de problemen met de telling van de stemmen van de algemene en regionale verkiezingen in Guyana begonnen, blijft het epicentrum van de Covid-19-uitbraak in het land.

Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen besmet en zijn meer dan 280.000 personen omgekomen als gevolg van Covid-19. In de Amerikaanse regio is het aantal bevestigde gevallen gestegen tot boven de 1,6 miljoen met meer dan 91.000 doden.

In buurland Frans-Guyana zijn er nu 141 geregistreerde gevallen, waarvan één is overleden.
Advertenties