NDP: Een bezinningsvolle Moederdag
10 May 2020, 18:31
foto


Allereerst wensen wij van de NDP eenieder, maar in het bijzonder onze Surinaamse moeders een bezinningsvolle en prettige Moederdag toe. Lieve moeders, elke dag is Moederdag, maar vandaag is jullie bijzondere dag. Moederdag heeft dit jaar vanwege de Covid-19 corona-pandemie tevens crisis veel leed en anderzijds ook kansen gebracht. Ook moeders zijn getroffen hierdoor, maar bij uitstek zijn ook de moeders degenen die de kansen middels hun vlijtigheid/creativiteit tastbaar maken. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar al degenen in het bijzonder de moeders die besmet zijn geraakt met het virus, alle nabestaanden die een naaste hebben verloren tijdens deze moeilijke crisisperiode, maar ook de weduwnaars en wezen. Alhoewel het in deze gaat om Moederdag, onderschrijven wij dat de moeders het niet alleen kunnen, daarom richten wij ons eveneens tot alle vrouwen, meisjes, mannen, vaders en jongens in onze samenleving. 
 
Er zijn geen ‘panklare ’oplossingen of antwoorden op de politiek, sociaaleconomische vraagstukken die op dit moment voor velen onzekerheid en ongerief veroorzaakt, maar toch bieden liefde, geloof en toewijding een houvast. Hoewel crisistijden gepaard gaan met onder andere onzekerheden, wanhoop en verwarring, rechtvaardigt het niet om ons te beperken tot ons eigen belang, maar juist nu gestalte te geven aan de bestaande en nieuwe mogelijkheden die ontstaan. Een helpende hand bieden aan voornamelijk moeders en degene die het meest getroffen zijn door de effecten van de crisis is niet ongebruikelijk. Liefde, toewijding en geloof gaan gepaard met werken, dus het is het van eminent belang dat elkeen zijn deel doet. De regering Bouterse-Adhin is dienovereenkomstig ook reeds begonnen om het ongerief tijdens deze crisis te helpen verlichten voor de Surinaamse mens.  Voorts zal de regering via de economisch overbruggings- en het sociaal ondersteuningsplan verder concreter ondersteuning bieden aan de schaafijsman, senioren burgers, mensen met een beperking, buschauffeurs, bootsmannen, artiesten en vele andere groepen. 
 
Wij van de NDP geloven dat de moeders de mensen bij uitstek zijn die de kansen onder elke omstandigheid benutten ten gunste van zichzelf, gezin en anderen. Mede dankzij u behoort Suriname op deze mooie dag tot de top van Covidvrije landen. Het mede getuigt van goed persoonlijk leiderschap van u allen, maar ook staatsmanschap van onze President Z.E Desiré D. Bouterse, die ook een sterke vrouw naast zich heeft, onze First Lady. Daarom richten wij ons in het bijzonder ook tot Ingrid Bouterse-Waldring, First Lady , die ook moeder is en ondersteuner naar haar echtgenoot die de president van elke Surinamer is. First Lady, wij wensen u een gezegende en prettige Moederdag toe en wensen u succes met de ondersteuning die u geeft aan onder andere de kinderen, meisjes, jongeren, vrouwen en moeders in dit gezegend land 
 
Wij hebben het samen gedaan, daarom maken  wij tevens gebruik van deze gelegenheid om onze waardering uit te spreken en een riem onder het hart te steken van al onze moeders tevens helden. Ja onze helden, in het bijzonder allen in de frontlinie, waaronder onze medici, agenten, militairen en overige helden die zich dag en nacht inzetten opdat Suriname covid vrij blijft en het leven voor onze medemens ondanks alles aangenaam proberen te maken. 

Voorts spreken wij onze waardering uit voor uw geleverde inspanningen ter versterking van primair de Surinaamse gezinnen die ook wel ‘the corner stones of the society’ worden genoemd. De Nationale Democratische Partij maakt zich onder andere sterk voor sterke gezinnen, meer kansen voor vrouwen, jongeren, senioren burgers, sociaal zwakkeren en vele andere groepen. Dus op 25 mei 2020 mag u de keus maken om dit voort te zetten voor uw zelfs, uw buren, landgenoten. Kortom voor de huidige en toekomstige generaties. 
 
De NDP roept u allen op om ook onder de versoepeling maatregelen gehoor te blijven geven aan alle aangekondigde publieke gezondheidsmaatregelen, waaronder handen wassen en twee meter afstand van elkaar te houden. Derhalve wensen wij, u een bezinningsvolle en prettige Moederdag toe. God Bless, Soso lobi! 
 
De Nationale Democratische Partij (NDP) 
Advertenties