CBB start met verstrekken niet opgehaalde ID-kaarten
10 May 2020, 20:34
foto
CBB-directeur Dennis Menso.


23.000 ID-kaarten die niet afgehaald zijn, zullen vanaf maandag worden verstrekt door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). De mensen zullen worden opgeroepen om zich aan te melden bij het bureau waar ze hun kaart moeten afhalen. Deze identificatiebewijzen liggen vanaf 2019 bij het CBB maar zijn door de mensen om verschillende redenen niet afgehaald.

Het CBB heeft deze groep ruim van te voren een SMS-bericht gestuurd met de mededeling om hun kaart af te halen, zegt directeur Dennis Menso. De groep die een nieuwe ID-kaart moet maken, is op zich niet groot, meldt het Nationaal Informatie Instituut in een bericht. Burgers hoeven zich niet druk te maken dat ze zonder een ID-kaart niet kunnen stemmen op 25 mei. 

Ook met een Surinaams rijbewijs of paspoort kan op 25 mei worden gestemd. De CBB-directeur doet een beroep op de samenleving om bij onduidelijkheden te vragen naar een onderzoek in plaats van de instituten onterecht te beschuldigen van het plegen van onregelmatigheden. Op de burger rust ook de plicht om bij zaken als verhuizing, deze terstond door te geven aan het kantoor waar ze staan ingeschreven om ongerief te voorkomen, zegt Menso. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April