Brunswijk blijft erbij: Er is gefraudeerd
10 May 2020, 00:00
foto
Werknemers van districtscommissariaat Paramaribo Zuidwest op het CBB-kantoor. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, heeft beelden de vertoond.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, blijft erbij dat er gefraudeerd is door het commissariaat Paramaribo Zuidwest met oproepingskaarten op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hij kwam tijdens zijn online massameeting zaterdag terug op deze kwestie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en districtscommissaris Eric Grauwde hebben beiden ontkend dat er sprake is van fraude. Zij zeggen dat zoals het overal aan toegaat er controle van de oproepingskaarten plaatsvindt. Dit heeft niks met fraude te maken volgens hen. 

Brunswijk heeft meegedeeld dat de brief naar de procureur-generaal over minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken nog zal worden geschreven. "Yu de minister ete. Yu e sroto", zei Brunswijk. Zelfs als hij geen minister meer zal zijn, wordt hij vervolgd. "If yu du handelingen san no bun, yu sa syi san o miti yu". De politicus toonde beelden waar te zien is dat heel wat ambtenaren van het commissariaat op CBB bezig zijn. "No wan fu den sma e wroko na CBB". Paramaribo Zuidwest heeft compleet overgenomen. 

"Dan zeggen ze dat ik lieg", riep Brunswijk. Hij merkte op dat hij overal mensen heeft die zaken in de gaten houden. Hij deelde mee dat de klacht ook ingediend is bij Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, maar de zaak is volgens de politicus niet onderzocht. "Nu wijs ik het live. Laat de wereld zien". De ABOP-topman voerde aan dat er administratieve fraude wordt gepleegd. Paramaribo Zuidwest heeft gewoon overgenomen bij CBB. Hij riep iedereen op om alert te zijn. De mensen zullen er alles aan doen om aan de macht te blijven. Hij waarschuwde ervoor dat ABOP geen enkele fraude zal tolereren. De verkiezingen moeten eerlijk aan toegaan. "Laat mevrouw Silos het zien en laat ze gaan onderzoeken", stelde Brunswijk. 

De ABOP-voorzitter voerde aan dat NDP misbruikt maakt van staatsmiddelen door Covid-pakketten in het binnenland te verdelen. Ook dat moet volgens hem onderzocht worden door OKB. Hij vraagt zich af waarom NCCR niet belast is met verdelen van de pakketten, waarom moet NDP de pakketten verdelen. "Ala den moves den meki mi e volg den op de voet". 
Advertenties