Het is zover!
10 May 2020, 10:24
foto


Maandag 25 mei 2020 wordt voor de historie van de republiek Suriname een bijzondere. Op deze dag kiezen wij (de) leiders voor de komende vijf jaar. De uitnodiging: Kow go stem roept de volgende (2) vragen op: Gaat u stemmen? en voor wie gaat u stemmen? Het antwoord op de eerste behoort ja te zijn aangezien dat als stemgerechtigde burger uw trouwste plicht is. Helaas is bekend dat veel burgers hun plicht niet (kunnen) vervullen. Voor wie lijkt vooralsnog de hamvraag zeker nu er geen optimale 'propagandaoorlog' gevoerd is geworden. Met het wegvallen van de 'reguliere' propaganda voering is niet echt duidelijk waar partijen staan, welke zaken ze hopen te realiseren en hoe. Hoe maakt de burgerij dan een juiste keus?

De (twee) uitersten zijn gaan voor de oude politiek of het wagen het bestuur van het land te zetten in handen van de vele jonge politiek onervaren nieuwkomers. Het laatste lijkt mij in de sociaal-economische malaise waarin ons land thans terecht is gekomen, een zéér gevaarlijke gok. Is er dan een middenweg of ander alternatief?

De huidige situatie vereist capabele, integere en ter zake deskundige leiders met een deugdelijk plan en visie die helder weergeeft waar wij naartoe koersen. Geen ad hoc beleid dat gestoeld is op 'uitproberen' en (toe)kijken anders vrees ik voor het ergste. In deze fase van wederopbouw moeten we het hebben van goed leiderschap en goed bestuur! Enthousiasme is goed maar onvoldoende om een land te besturen.

Kow go stem, is daarom een heldere oproep aan alle Surinaamse stemgerechtigden, om niet thuis te blijven (zitten), maar massaal naar de stembus te trekken om hun burgerplicht te vervullen. Kow go stem, is tevens een oproep aan de (grote) groep zwevende kiezers die er bij elke verkiezing zijn. Ga stemmen, doe het.

Het uur van de waarheid is nabij. Het gaat om onze toekomst. Waar kiezen wij voor? Het land heeft bestuurders nodig, die recht en waarheid liefhebben en het Surinaams belang vooropstellen. De kleur maakt daarom in principe niet zoveel uit, het gaat om Suriname.

Geef gehoor aan de oproep, jouw stem telt ook.

Sranan kow go stem!
Nathalie Valpoort. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April